onze man de premiejager

Na de rustdag gisteren, staat voor vandaag een overgangsetappe op de kalender die de renners de Pyreneen uitloodst. Hoewel de term overgangsetappe een ontspannen dagje doet vermoeden, is volgens Onze Man niets minder waar. Direct vanuit het vertrek is het klimmen geblazen naar het hoogste punt in de Tour de France, de top van de Port d’Envalira (2.408m). Voor de renner die als eerste dit dak van de koers bereikt ligt daar een premie van maar liefst €5.000 te wachten, genaamd de Souvenir Henri Desgrange (naar de oprichter van de Tour de France).

Onze Man heeft zich eens verdiept in de financiele snoeppot van de Tour de France. Naast premies op bergtoppen levert een gewonnen tussenspurt €1.500 op en de dagelijkse prijs voor de strijdlust €2.000. Een dagoverwinning tikt al wat beter aan, dat levert €11.000 op. De eindwinnaars van de groene trui en van de bollentrui incassseren beide €25.000 aan de meet in Parijs. Het echte geld wordt verdeeld in de top van het algemeen klassement. Voor de drager van de gele trui wacht er een envelopje met een half miljoen eurootjes. Nummers twee en drie kunnen ook nog wel lachen op het podium met respectievelijk twee en drie ton achter in het koerstruitje.

Bij CRT Raalte geen dikke geldpremies voor geleverde inspanning en prestaties, weet Onze Man te vertellen. We mogen bij CRT al van geluk spreken als penningmeester Nijland instemt met een tweede kopje koffie onderweg. We vermoeden dat hij in een dubbelleven nog zanger is geweest bij VOF de Kunst (u weet wel van de bekende zomerhit “Éééééééén kopje koffie…”).

Terug naar de etappe van vandaag. Na de beklimming van de Port d’Envalira is de rest van de etappe bergaf of vlak. Met nog een korte klim vlak voor de finish is het volgens Onze Man een uitgelezen kans voor de punchers van het peloton. De namen van Sagan, van Avermaet en Albasini doen de ronde als mogelijke kanshebbers. Onze Man weet het echter zeker, morgen is het de dag van Julian Alaphilippe. Met een klein gokje op Unibet haalt Onze Man daar morgen zelf toch nog een premie mee binnen…

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.