onze man de kokkie centraal tour invullen kost nog wel even tijd

Onze Man heeft zijn team net ook samengesteld. Hij kiest ieder jaar gewoon zoveel mogelijk Nederlandse renners. Dit jaar zijn er dat vijftien. Maar je moet er twintig hebben voor een volledig team in het Kokkie Tour Centraal-spel. Dus vulde Onze Man aan met renners van Lotto Jumbo. Dat team, samen met de Nederlandse renners, kwam precies uit op twintig.

Onze Man denkt zo maar dat hij met louter Nederlandse renners veel hogere ogen gaat gooien dan vorige jaren.

Maar voor wie het serieuzer wil aanpakken: je moet een ploeg van twintig renners samenstellen, waarvoor je een maximaal bedrag mag uitgeven. Het is dus geen optie alleen maar ‘echte mannen’ op te stellen, want zoveel geld heb je niet in je portemonnee. Het moet een mix worden van duur en goedkoop, gemiddeldes en outsiders. En tegelijk moet het een mix worden voor klimmers en sprinters, tijdrijders en ontsnappers.

Want je moet met die twintig man Parijs halen. En je weet: de tour wacht op niemand. Ook die van Kokkie niet. En al helemaal die van de CRT niet waarmee we deze tour samen organiseren. Die misten na een tocht in het Duitse Teckelenburg een renner. Ze kwamen aan met eentje minder, dan waarmee ze vertrokken waren. Reactie: “Och, als we er maar eentje kwijt zijn, dat valt nog best wel mee…”

Per etappe moet je negen renners uit je eigen ploeg selecteren. Per etappe kun je dus een slimme selectie maken. Dat kun je vooraf doen. Maar dat kan ook tot het vertrek van iedere etappe nog. Maar dan moet je wel op tijd de eerste stappen gemaakt hebben. Meld je nu aan met twintig renners en selecteer er negen voor de eerste etappe. Daar heb je nog tijd voor tot zaterdag 12.50 uur. Tot. Niet tot en met.

Succes

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.