natuurbericht wat dacht je van de klokjesgentiaan

En Sjaak Bruggeman weet dat. IVN Raalte kan het jou ook leren. Binnenkort is er weer een excursie, schrijft Sjaak Bruggeman in zijn natuurverhaal van deze week:

“Vanmorgen ben ik nog even langs een paar torenvalkkasten geweest voor een nacontrole en gelukkig geen schokkende dingen gezien. Alle jongen zijn uitgevlogen en zitten nog 2-3 weken in de directe omgeving. Dan verspreiden ze zich (dispersie) gemiddeld binnen een straal van vijftig kilometer van hun geboorteplek.                                

 

Nu het eind juli is ben ik benieuwd of de klokjesgentiaan al bloeit op de heide. Graag maak ik een ommetje voor deze zeer zeldzame plant met de donker hemelsblauwe klokjes. En inderdaad staan de eerste exemplaren in bloei.

De bloemen hebben aan de buitenkant vijf groene strepen en zijn aan de binnenkant groen gestippeld. Op 21 augustus wordt een excursie gegeven door het IVN Raalte. Zij vertellen dan precies aan welke eisen de standplaats moet voldoen. Ook komen de waterhuishouding in het gebied en waarom deze zeldzame plant weer in opmars is aan bod.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.