motie zet n35 en n50 toch weer op haagse agenda

De provincie Overijssel heeft zelfs geld gereserveerd, in een poging om het Rijk over de streep te trekken. De afgelopen weken kwamen echter signalen uit Den Haag, dat de minister hier niet gevoelig voor is. “Net als een aantal andere Statenfracties en de gedeputeerde hebben we daarom aan de bel getrokken”, zegt Courtz. “Dat lijkt nu resultaat te gaan hebben.”

Het draait allemaal om het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT), dat onlangs werd verlengd. In het programma kunnen belangrijke infrastructurele projecten geld krijgen van het Rijk. “De problemen met de N50 en N35 zijn zo urgent”, zegt Courtz, “dat de Kamerfractie van de VVD nu de regering oproept op korte termijn in kaart te brengen waar behoefte aan is. Dat is nog geen keiharde toezegging, maar wel een belangrijke stap in de goede richting. We zijn dan ook voorzichtig blij, maar houden de ontwikkelingen scherp in de gaten.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.