leon walraven uit raalte verbreekt wereldrecords snelhooghouden

Van 10.30 tot 12.00 uur was Leon gisteren in opperste concentratie om de twee wereldrecordpogingen snelheidshooghouden succesvol te laten verlopen. Vijf mensen, waaronder een notaris, waren aanwezig om het aantal aanrakingen van de bal te verifiëren.

Maar dat kon niet met het blote oog, bleek al snel. De vlugheid waarmee de Raaltenaar de bal van voetzool naar voetzool liet gaan was namelijk waanzinnig.

6,4 per seconde
Het leverde om 10.58 uur het eerste wereldrecord op in Heeten. Leon wist in 30 seconden tijd de bal maar liefst 192 keer aan te raken, 58 aanrakingen meer dan het tot dan toe staande record van 134, gezet door professioneel voetbalfreestyler Ash Randall uit Engeland. De prestatie van Leon komt neer op 6,4 aanrakingen per seconde.

De aanrakingen werden naderhand geteld via de camerabeelden. Daar moest de slow-motionfunctie voor worden gebruikt.

Eigen record verbroken
Uiteindelijk verbeterde Walraven ook nog een wereldrecord wat al in zijn handen was, namelijk ‘most touches of a football with the soles in one minute’. Zijn record van 270 verbrak hij met 70 aanrakingen, eindigend op 340.

De documenten worden binnenkort naar Guinness World Records opgestuurd en beoordeeld. Wanneer het eerste record – die van 30 seconden – is goedgekeurd zal dit Leon’s vierde wereldrecord zijn.

Hier de video met het bizarre aantal aanrakingen in 30 seconden:
[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/T0n-7MlsSSA”]

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.