langste estafetteloop voor vrede komt door wijhe

Een internationaal team van hardlopers draagt de vredesfakkel van 3 tot en met 9 juli door Nederland, als onderdeel van een route van 24.000 kilometer door alle Europese landen. Doel van de Peace Run is om vrede en harmonie te stimuleren tussen mensen en landen. De lopers brengen de boodschap dat vrede begint bij onszelf en zich als een lopend vuurtje door de samenleving verspreidt.

De lopers komen donderdag om 13.45 uur naar de Katholieke Basisschool De Bongerd (Boerhaar 20). Daar geven de leden van het internationale lopersteam een presentatie voor de leerlingen. De vredesfakkel wordt van hand tot hand doorgegeven en de kinderen mogen een wens doen voor een mooiere wereld. Vanuit Wijhe gaat de dagetappe verder naar Giethoorn.

Mandela en Tutu
De Peace Run wil mensen inspireren om zich in te zetten voor een betere wereld en een harmonieuze samenleving. Het evenement is ondersteund door wereldleiders als Nelson Mandela en Mikhail Gorbachov, spirituele leiders waaronder Desmond Tutu en wijlen Moeder Teresa en sporters waaronder Carl Lewis en Muhammad Ali. In Nederland hebben Leontien Van Moorsel, Anky Van Grunsven, Herman Van Veen en de spelers van Ajax de fakkel vastgehouden en de loop ondersteund.

De Peace Run is in 1987 opgericht door de Indiase vredesfilosoof, kunstenaar en dichter Sri Chinmoy (1931-2007) en wordt gecoördineerd door een internationaal netwerk van vrijwilligers, geïnspireerd door Sri Chinmoy’s visie van een vreedzame wereld. Als blijk van erkenning voor zijn contributie voor een betere wereld is Sri Chinmoy door UNESCO onderscheiden met de Nehru Medaille. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.