kunstzinnige en culturele veldtocht in olst wijhe

De Veldtocht is een project, waarbij vanuit het onderwijs de verbinding wordt gezocht met andere bewoners van een woonkern of gemeente. In tien dagen heeft iedereen de mogelijkheid om kennis te maken met theater, beeldende kunst, muziek en vertellers uit de omgeving.

Het basisonderwijs speelt een grote rol, maar het streven is om zo veel mogelijk mensen in de gemeente te betrekken. In de Veldtocht zal het thema ‘De IJssel’ centraal staan. Voor de Veldtocht wil initiatiefneemster Lian Kolkman graag zoveel mogelijk gebruik maken van de expertise die aanwezig is binnen Olst Wijhe. “Met de veldtocht wordt het stimuleren van talent nagestreeft. We willen dat verschilende doelgroepen, professionals en amateurs de gelegenheid krijgen om boven zichzelf uit te stijgen en te participeren. Bewoners van zorgcentra, jongeren, mensen met een beperking, kinderopvang; we hopen diverse doelgroepen middels cultuur aan elkaar te verbinden.”

Wil je graag een actieve rol bij de Veldtocht door bijvoorbeeld een workshop te verzorgen? Of ben je op wat voor manier dan ook betrokken bij een doelgroep waarvan je denkt dat deze ook moet participeren in de Veldtocht? Neem dan voor 1 september contact op met Lian Kolkman, projectleider van de veldtocht via l.kolkman@uthuus.nl of 06-29946965.

Organisatie
Een groep enthousiaste cultuurcoördinatoren vanuit het basisonderwijs heeft met Lian Kolkman het initiatief genomen om de Veldtocht naar Olst-Wijhe te halen. Alle basisscholen in Olst-Wijhe doen mee. De Veldtocht is een project van Rijnbrink mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel en het Prins Bernard Cultuurfonds.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.