karin van der toorn moet haarman opvolgen bij lto salland

Het werkgebied van LTO Noord omvat grofweg de provincies boven de rivieren. Eerder waren er allemaal provinciale afdelingen, maar die worden nu omgezet naar drie regio’s: Noord, Oost en West. Haarman wordt dus voorzitter van de tweede regio. Achtergrond daarvan zijn de kleiner wordende aantallen boeren en tuinders en de steeds grotere lokale afdelingen. LTO Salland beslaat bijvoorbeeld de gemeenten Deventer, Raalte en Olst-Wijhe. Ook Haarle hoort daarbij.

Ben Haarman trad in maart 2013 aan als voorzitter van LTO Salland. Hij werd de opvolger van Gerrit Tuten, melkveehouder in Heeten, die er na twaalf jaar mee stopte. Haarman was een jaar eerder zelf gestopt als CDA-wethouder in Raalte om zich te kunnen verdedigen in een geschil met de gemeente over bodemverontreiniging op het terrein van zijn eerdere boerderij in Raalte. Rechtszaken daarover won Haarman glansrijk. Dit voorjaar besloot hij zelf om een punt achter dit onderwerp te zetten en geen nieuwe rechtszaak meer aan te spannen omdat zijn goede naam door de gemeente was aangetast

Haarman woont in Heino en teelt biologische voedergewassen voor een geitenbedrijf en is vennoot van in een varkenshouderij in Moldavië. Het voorzitterschap van LTO Regio Oost is een betaalde functie voor enkele dagen per week.

Kalverliefde
Afgelopen weken is binnen het Sallandse LTO-bestuur intensief gesproken over Haarmans opvolging. Conclusie daarvan is dat Karin van der Toorn een zeer geschikte kandidaat is. De melkveehoudster uit Olst heeft zich bereid verklaard om de functie op zich te nemen.

De 36-jarige heeft samen met haar man Mark Jansen van der Sligte een melkveebedrijf (Hof den Hengforden) nabij Olst en is daarnaast werkzaam bij de NGZO (Nederlandse GeitenZuivel Organisatie). Dit voorjaar was zij een van de organisatoren van de succesvolle actie ‘Kalverliefde’ waarbij honderden boerinnen in Den Haag actie voerden tegen een motie van de PvdD. Ook bezocht ze afgelopen jaren melkveehouders op Java om die te helpen met het moderniseren van hun bedrijven. Enkele Javaanse boeren kwamen ook in Olst kijken naar een Nederlands melkveebedrijf.

Ledenvergadering
De afgelopen jaren was zij secretaris in het bestuur van LTO Salland. De bedoeling is dat het secretariaat wordt overgedragen aan Annet Schrijver in samenwerking met Lisette Wanink.

Volgens de regels moet een nieuwe voorzitter door de algemene ledenvergadering worden benoemd. Het bestuur zal daarom in september een extra ledenvergadering houden waarin de leden dan hun stem kunnen uitbrengen over de kandidate.  Bij goedkeuring zal daarna Ben Haarman de voorzittershamer overdragen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.