juup 14 en quinten 20 redden man uit de ijssel bij wijhe

Beide jongens zijn een dag later nog flink onder de indruk van het voorval, meldt RTV Oost. Quinten vertelt: “Ik zat gisteravond met mijn vriendin Britt langs de IJssel bij Wijhe, toen ik ineens een man in het water om hulp hoorde roepen.”

Het leek erop dat een vriend van de man, die zich ook in het water bevond, niet kon zwemmen. De sterke stroming zorgde er al snel voor dat de man wegdreef en kopje-onder ging.

Heldhaftig
Quinten zag dat een andere jongen, Juup, op de mannen afrende en het water in sprong. Hij rende er direct achteraan. “Ik vond het heel heldhaftig van Juup, maar hij kreeg die man niet alleen uit het water. Ik ben dus ook het water in gegaan en samen met Juup heb ik de man uit het water gehaald.”

‘Waarschijnlijk een vluchteling’
De man leek volgens de jongens een vluchteling te zijn. Quinten: “Het was een donkere man en de vriend die bij hem was, sprak alleen maar Engels. Daarnaast wordt er regelmatig gewaarschuwd voor de sterke stroming van de IJssel en deze man kon niet eens zwemmen.”

De politie wil niet bevestigen dat het om een vluchteling gaat, alleen dat de man 24 jaar oud is en in Coevorden woont. Maar ze prijst de actie van de twee jongens. “Als zij die man niet uit het water hadden getrokken, had het veel erger kunnen aflopen.”

Beduusd
De man is gisteravond met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het met hem gaat, is de jongens niet helemaal duidelijk. Zelf zijn ze nog behoorlijk onder de indruk van gisteravond. “Juup is er nog een beetje beduusd van,” vertelt de moeder van Juup over haar zoon.

Quinten voelt zich hetzelfde: “Britt en ik hebben een korte nacht gehad. We hebben nog lang na zitten praten en vannacht kon ik moeilijk in slaap komen. Vandaag doen we het daarom maar rustig aan.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.