jubileumglossy ter ere van jarig luttenbergs feest

Ja, we zullen de strenge historici voor zijn: de overlevering wil dat het dorp ook in de jaren vijftig en zestig al een eigen kermis had. Enkele attracties in een weiland en dat was het. Maar het bloedde dood. Totdat enkele inwoners van het dorp begin jaren zeventig het feest nieuw inleven inbliezen. Met een kermis op het ‘laentie’ en een bal bij Elckerlyc. In 1977 werd de dranktent geïntroduceerd. Waarmee het feest in de huidige opzet haar première beleefde. En het langzaam maar zeker uitgroeide tot een van de grootste dorpsfeesten van Salland.

De jubileumglossy, in opdracht van het feestcomité gemaakt door enkele broodschrijvers, fotografen en beroepsvormgevers (voor het overgrote deel afkomstig uit dorp) bevat allerlei verhalen over het feest. Natuurlijk een groot artikel over de organisatoren van het eerste uur. Maar ook met een fotoreportage van tentfeestmode (geshowd door gelegenheidsfotomodellen uit Luttenberg), een verhaal over het leukste en het smerigste klusje achter de schermen van het feest, verhalen met kermisman Corrie Spelbrink, Gerda Roescher van de viskraam, Willem Terhorst (van Normaal, over zijn herinneringen aan het dorp), tips om vier dagen feest te overleven en natuurlijk de verschillende onderdelen te winnen. En nog veel meer.

Zondagmiddag 17 juli, een dag na het Luttenbergse popfestival Lil’Hill, wordt de 3.16 gepresenteerd bij Elckerlyc. Met een muziekje, een drankje en een openingsaanbieding. De eerste twintig mensen die daar de glossy kopen, krijgen die namelijk met een goed gevulde goodiebag. Aanvang is om 15.00 uur. De glossy kost 3,50 euro en is die middag verkrijgbaar bij Elckerlyc. Het blad zal ook bij de cafés Spoolder en Schoenmaker en Coop Alring komen te liggen. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.