inschrijving vijfde editie minitriatlon heino van start

De minitriatlon ook wel ‘Sprinttriatlon’ genoemd start vanaf 9.00 uur en duurt tot ongeveer 13.00 uur. Deelnemers krijgen eerst 500 meter zwemmen, 22,5 kilometer fietsen en als laatste 5 kilometer hardlopen voor de kiezen. De organisatie is blij met hoofdsponsor Regiobank/Erwin Otten Advies die hen financieel ondersteunt. Ook is er weer een mooie route voor de wielrenners en hardlopers rondom Heino uitgezet. Het gehele parcours is niet afgesloten, maar gelukkig zijn er vele verkeersregelaars aanwezig die op risicovolle kruispunten de weg voor de deelnemers vrijhouden. De organisatie wijst er wel op dat een fietshelm verplicht is.

Deelnemer van het eerste uur Rutger ter Laak is er dit jaar ook weer bij. “Ik vind het een fantastisch evenement in mijn achtertuin Zwembad De Tippe. Als oud marathon schaatser ben ik gewend om te duursporten, maar de moeilijkheid van de triatlon is vooral de overgang van de drie disciplines. Zwemmen vind ik echt zwaar en bij het onderdeel fietsen kom ik weer een beetje op adem en heb ik tijd om even te eten. De afstanden zijn relatief kort om echt lekker in je ritme te komen. Maar dat is juist weer positief voor de recreatieve deelnemers”, vertelt ter Laak met een glimlach.

Estafette
De minitriatlon in Heino heeft een hoog gezelligheidsgehalte. Het doel van de organisatie is dat de recreant zich happy moet voelen met het concept. En dat een verdwaalde triatleet aan de top meedoet is helemaal prima. Het mooie aan de minitriatlon in Heino is dat je ook als teams in een estafettevorm kan starten. Één deelnemer zwemt, één deelnemer fietst en één deelnemer loopt. Deze estafette is vooral leuk onder vriendengroepen en familie.

Opgeven
De organisatie van deze minitriatlon heeft slechts honderd startplekken te vergeven. Vooraf inschrijven is daarom noodzakelijk. Deelname is € 10,- per deelnemer en in estafettevorm € 6,- per deelnemer. Opgeven kan op staging2.mijninschrijving.nl Iedere deelnemer krijgt een leuk aandenken. Meer informatie over de minitriatlons is te vinden op staging2.heikera.nl.

Meer foto's