ingezonden glasvezel in het buitengebied

Nooit gedacht dat ik een blog zou schrijven met deze titel, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Het begon een maand of drie geleden. Verschillende aanbieders vertelden ons via post in de brievenbus dat er iets moois aan zat te komen… Glasvezel in het buitengebied! Witte enveloppen met blauwe letters, groene folders met koeien en blij kijkende mensen, grote zware belangrijk voelende enveloppen. Hele grote spandoeken in de wei. Op een blokje om van 4 kilometer kwam ik er drie tegen.

Het leek zelfs alsof de natuur meedeed! Maar dat kan natuurlijk ook gewoon de lente zijn geweest. De boodschap luidde: doe mee en sluit aan! Het gevoel in de buik van een naderend verjaardagsfeestje waarbij je wordt thuisgebracht werd aangesproken. Opwindende kriebels.. er staat iets groots te gebeuren en daar moet je bij zijn! Wat een geluk dat ik die uitnodiging kreeg. De letters en de brieven bleven maar komen. Iedere week van een andere aanbieder, verschillende soorten en maten maar allemaal met dezelfde boodschap: doe mee en sluit aan!

Naarmate de tijd verstreek en ik geen actie ondernam werd de toon iets anders. Ik mocht wel op hun feestje komen, maar moest wel even laten weten of ik kwam of niet. Ze wilden er namelijk wel zeker van zijn hoeveel mensen er kwamen. Zal wel iets met inkopen te maken hebben. Afijn. Ik wist nog niet of ik naar dit feestje zou gaan en liet het nog even voor wat het was.

De post bleef komen en grappig genoeg leek de uitnodiging steeds meer op een verplicht te nemen buitenkans. Het begon te jeuken. Van binnen. Zo’n jeuk waar je niet bij kan maar die wel wat onhandig doet bewegen en waarvan je je niet beter gaat voelen. Verwarring. Moet ik echt naar dit feestje? Ik wil eigenlijk niet, maar iedereen gaat.

Ik schoof de beslissing nog even voor mij uit. Totdat mijn vriend tegen mij zei: Schat, we hebben nog 3 dagen. ‘3 dagen voor wat?’ Om te beslissen of we glasvezel willen. ‘En waarom zou ik dat willen? Ik heb geen klachten over internet.’ Nou als we het nu niet doen dan moeten we later misschien heel veel betalen. ‘Voor wat??’ (octaaf hoger) Voor de aansluiting natuurlijk. ‘Maar we hebben toch geen problemen met internet?’ Nee, maar het kost maar €300 extra op jaarbasis en een aansluiting later zal wel veel duurder zijn. ‘Maar we hebben toch geen problemen met internet??’ (ik kon even niks beter verzinnen dan een verbaasde herhaling) Nee, maar het lijkt mij toch beter, het voelt goed. Wel g*gloeiende!

Die indoctrinerende verjaardagsmaffiosies hadden mijn vriend gewoon zo ver gekregen om voor glasvezel te gaan! En per maand het dubbele te gaan betalen terwijl wij nog nooit klachten over ons internet hebben gehad. Ik heb de brief van de voordelen van het feestje er nog even bij gepakt, want hoe was dit mogelijk?? “Geen digitaal contact met je huisarts, school van je kinderen of je thermostaat”. 100 Mb. Omdat ik het waard ben.

Ik heb mij afgemeld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.