in beeld roggemaaiersdag in volle gang

In de jaren ’70 van de vorige eeuw werd deze dag voor het eerst toegevoegd aan het programma van Stöppelhaene. Die dag is standaard op een zaterdag dicht bij de dag van Sint Jacobus, de patroonheilige van de rogge en de oogst. Rond deze Heiligendag vond vroeger altijd de oogst plaats.

De rogge wordt op traditionele wijze met de hand gemaaid en tot garven gebonden. Naast het roggemaaien valt er echter nog veel meer te beleven. Haantjes plakken voor kinderen is elk jaar weer een succes, en ze kunnen ook oud-hollandse spelletjes doen. Een imker laat zijn bijen zien.

Sallandse boer
Elk jaar wordt tijdens de Roggemaaiersdag de nieuwe Sallandse boer bekend gemaakt. Martijn van den Berg, Sallandse boer 2015, draagt vandaag zijn taken over aan zijn opvolger. Wie dat is, dat wordt in de loop van de dag bekend.

Foto’s: Arnold Roolvink

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.