Home / archiefcentraal / in beeld genieten tijdens sallands mooiste

in beeld genieten tijdens sallands mooiste

Afgelopen zaterdag was de aftrap van het Sallands Mooiste Jubileumweekend. Met de Dikke Banden Race voor kinderen t/m 12 jaar. Kinderen zonder fietslicentie maakten kennis met de wielersport door in hun categorie zo snel mogelijk hun rondjes te fietsen en de finish te halen. Binnen de verschillende categorieën ging elke snelste jongen en meisje door naar de landelijke finale in Utrecht. Maar bovenal stond het plezier voorop.

Feestje
Bij een jubileum hoort een feestje. ’s Avonds was Café de Droadnagel omgetoverd tot een paradijs voor fiets minded Nederland met oa. een wielerquiz en muzikale begeleiding van  DJ Kempex en DJ von Wielsix.

Zondag was het dan zo ver; de 5e editie van de NTFU klassieker Sallands Mooiste. Sinds de oprichting streeft de organisatie er naar kwalitatief één van de beste fietsevenementen in Nederland te zijn. Door de prachtige routes en strakke organisatie heeft het evenement in de eerste 2 jaar al de status van nationale klassieker gekregen en ontving ze al de drie NTFU sterren. En afgelopen zondag bleek maar weer eens waarom.

Koeienstallen
Routes door het prachtige Sallandse landschap, over wegen en door koeienstallen. Sponsoren en 140 vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten om alles op elke locatie goed te laten verlopen. Dit alles zorgde er voor dat er ook dit jaar weer een record aantal enthousiaste deelnemers, 2160 (200 meer dan 2015), al in de vroege ochtendzon naar Sportorant Sprengendal in Haarle kwam.

Er waren verschillende wielerroutes met veel hoogtemeters en uitdagingen. Zowel de Race fietser (75/100 of 140 km) als de ATB’er (25/45/60 of 80 km, de marathonafstand) kwam volop aan zijn trekken. Niet voor niets dat de NTFU Wielersportbond Sallands Mooiste als haar jubileum Koninginnetocht had uitgekozen. En naar tevredenheid, zo laat ze op social media weten. Deelnemer en plaatselijk kroegbaas Koen Schrijver stelt op Facebook zijn volgers gerust dat hij goed is overgekomen “Sallands Mooiste had het goed voor elkaar!”

Handbikers
Ook dit jaar was er weer de mogelijkheid voor handbikers mee te rijden op 2 afstanden. Een aantal handbikers heeft hiervan gebruik gemaakt, evenals steppers, en was na afloop zeer tevreden. Uiteraard was er ook weer de gezellige Familieroute. De Familieroute slingerde 35 kilometer door het karakteristieke Sallandse landschap.

Sallands Mooiste had dit jaar een extraatje. In de route van de 45, 60 en 80 km was er, als extra challenge, een Time-trial opgenomen waar de individuele tijd werd geregistreerd. Op een geheim segment in de route met een onbekende afstand. Deze track liep voor een belangrijk deel over het parcours van het NK Veldrijden wat dit jaar in Hellendoorn is verreden. Er is een heel aantal persoonlijke records gezet.

Helaas heeft de zon het in de ochtend niet altijd kunnen winnen van de regen, wat hier en daar voor een uitdaging zorgde op routes. Maar desondanks is er volop genoten van de prachtige omgeving, de verschillende routes en van de diverse rustpunten met entertainment.

Alle deelnemers konden afloop in de zon ontspannen en genieten van een welverdiend hapje en drankje op het wielerterras. Resultaat was dan ook een goed gevuld terras tot laat in de middag.

Kortom: Sallands Mooiste was ook dit jaar weer een unieke ervaring door de uitdaging, streekcultuur, diversiteit, sportiviteit, sfeer en gastvrijheid. De lofuitingen van de enthousiaste deelnemers ter plekke en op social media bevestigen dat de organisatie er ook dit jaar weer in is geslaagd samen met alle vrijwilligers en sponsoren een kwalitatief hoogstaand fietsevenement neer te zetten. Een evenement waar Haarle trots op is.

Lees ook

Kenniskaravaan over bestuursfuncties

RAALTE – ‘Bestuursfuncties tijdelijk en altijd’ is het thema van de komende Kenniskaravaan op dinsdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.