hotel de zwaan nieuwe cateraar sw4d

Benny Poppe is samen met Hans Poppe eigenaar van de Zwaan. “Wij zijn zeer verheugd om als totaal cateraar voor de SW4D aan de slag te gaan. De eerste stappen zijn al gezet door met partners te gaan praten om gezamenlijk een invulling hieraan te geven.” De aankleding van de vierdaagsetent en het evenemententerrein wordt in samenwerking met hovenier Jos Kruiper opgetuigd. Derde nieuwkomer in het team is Tom van Duuren van Jambalaya Producties & Events voor de verzorging van geluid en een sfeervolle verlichting.

Benny: “Door in het voortraject deze samenwerking opgezocht te hebben, zijn de mooiste ideeën ontstaan. Zo hebben wij samen naar de aankleding van de hoofdtent gekeken om het vooral een gezellige ‘look & feel’ te geven. Ook willen wij de gezonde trend meenemen in de gehele catering. We zijn op dit moment bezig om met het keukenteam onder leiding van chef-kok Tjalko Zetzema de mensen ook een gezonde keus aan te bieden, vooral op mobiele rustpunten. Daarnaast is het idee ontstaan om een hoek in te richten als ‘eetcafé’ en gaan we meeneemmaaltijden aanbieden.”

Wandelhotel
Naast de catering staat hotel De Zwaan al sinds jaar en dag bekend als hét wandelhotel voor een aanzienlijk aantal SW4D-wandelaars. Zij die er eenmaal gelogeerd hebben, komen het volgende jaar terug, zelfs zo dat op de laatste wandeldag al gereserveerd wordt voor het volgende jaar.

Aanbesteding
Hotel De Zwaan is niet zomaar de nieuwe cateraar geworden. Een zorgvuldige aanbesteding is hier aan vooraf gegaan. SW4D-voorzitter Chris de Bont: “Toen negen jaar geleden de eerste Sallandse Wandelvierdaagse gehouden werd, ging café-restaurant Bosgoed uit Heeten het risico aan om de wandelaars van eten, drank en warmte in de tent te voorzien. Het werd een succes dat acht edities geduurd heeft. Voor de aanbesteding zijn een aantal Sallandse ondernemers, waaronder ook Bosgoed,  uitgenodigd om een aanbieding te doen. Deze procedure leidde ertoe dat de opdracht gegund werd aan Hotel De Zwaan uit Raalte.”

Dat inmiddels het faillissement van Bosgoed Heeten bekend werd, had niets met de aanbesteding te maken, aldus De Bont. “Wel is zo dat zonder aanbesteding de SW4D op een later tijdstip genoodzaakt zou zijn naar een nieuwe cateraar uit te zien.”

De organisatie van de SW4D vertrouwt erop dat zij met het nieuwe trio een voortgang in kwaliteit kan maken, waardoor de wandelaar zich prettig en goed verzorgd voelt, want behalve een goede organisatie is de gemoedelijke Sallandse sfeer mede bepalend voor de aantrekkelijkheid en het succes van de SW4D.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.