heikera houdt 49e editie blokje om vanuit heino

De starttijd van de 40 en 60 km is van 09.00 tot 12.00 uur. De deelnemers van de 100 km kunnen al vanaf 08.00 uur vertrekken. Sluitingstijd en eindcontrole voor alle afstanden is 16.30 uur. Alle routes zijn bewegwijzerd.

40 km
De 40 km route is een heerlijk beschutte route, geschikt voor alle leeftijden en fietsers. Via rustige wegen slingert de route als eerste door de bossen van Dalfsen en Vilsteren. Na de rust in Herberg De Klomp in Vilsteren gaan de fietsers door wat meer open gebied richting Lemele met onder andere heide en prachtige vergezichten. Via de (onderkant van de) Lemelerberg komen ze vervolgens door het buitengebied om in Lemelerveld prachtig langs het water weer richting Heino te gaan. De route kenmerkt zich door ruimte, veel groen, fluitende vogels, palmbomen (ja, echt), ooievaars, koeien en ander vee.

60 km
De 60 km route is ook een route met veel beschutting en mogelijkheden om te pauzeren. Via de Marshoek slingert de route langs de Vecht om in Vilsteren bij de stuw de Vecht over te steken. Na de rust in Oudleusen bij Zalencentrum Mansier gaat het via onbekende wegen richting Ommen om daar weer de Vecht over te steken. Door de bossen komen de fietsers in Nieuwebrug uit waarna de Lemelerberg nog een (kleine) uitdaging vormt. Met uitzicht over de weilanden gaat de route weer richting Heino.  

100 km
Voor de liefhebbers van snelheid en/of langere afstanden biedt de 100 km route meer dan voldoende afwisseling en uitdaging. Na de splitsing met de 60 km bij de Vecht, gaat deze tocht via de Zwarte Dennen door een klein stukje Drenthe waar het uitzicht afwisselend is, van heide tot weilanden en graan. Bij Dedemsvaart gaan de fietsers de provinciegrens weer over, op naar de rust in Hardenberg bij het bijzondere Bomenrestaurant. Langs het kanaal gaat men richting Mariënberg om uiteindelijk bij Lemele nog de Lemelerberg te beklimmen. Na deze uitdaging is het tijd om weer richting Heino te fietsen om bij De Veldhoek een welverdiend drankje te nuttigen.

De routes zijn ook als GPS beschikbaar via de website van de NTFU: staging2.ntfu.nl. De deelnamekosten bedragen 4 euro per persoon en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis meedoen. NTFU-leden krijgen een korting van 1 euro.

Meer informatie bij toerleider: Els Brok-Busser, e-mail: elsbrok@gmail.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.