heijmans mag n35 tussen zwolle en wijthmen verbreden

Rijkswaterstaat heeft Heijmans geselecteerd uit 5 gegadigde partijen als de economisch meest voordeligste inschrijver. Heijmans scoorde overall het best op de verschillende selectiecriteria, waaronder het beperken van verkeers- en omgevingshinder. Heijmans geeft in de inschrijving aan dat de werkzaamheden zullen worden uitgevoerd met een beperkt aantal hinderlijke perioden voor het verkeer. Ook is nagedacht hoe de omgevingshinder voor individuele bewoners en bedrijven nabij de N35 tijdens de uitvoering zal worden beperkt.

Informatiebijeenkomst
In de loop van 2016 worden de werkzaamheden en de mogelijke hinder toegelicht tijdens een informatiebijeenkomst. De datum en het tijdstip van de avond wordt later aangekondigd via de lokale media en de website en e-mailnieuwsbrief van Rijkswaterstaat.

Het project omvat onder meer een verbreding naar 2×2 rijstroken. Ter hoogte van Wijthmen komt een nieuw tracé dat bij de Koelmansstraat weer aansluit op de bestaande weg richting Heino. De Kroesenallee wordt via een viaduct met op- en afritten op de N35 aangesloten. De werkzaamheden starten in 2017 en zijn naar verwachting voor eind 2018 afgerond.

Verbeteren N35
De N35 verbindt de economische regio’s Zwolle/Kampen en Twente met elkaar en heeft een belangrijke ontsluitingsfunctie voor de regio Twente. De aanpak van de N35 (van Zwolle tot Wierden) is gericht op het stapsgewijs verbeteren van delen van de weg en bestaat uit maatregelen voor de korte en de lange termijn. Belangrijkste doelstellingen zijn het verbeteren van de bereikbaarheid en van de veiligheid. De aanpak van de trajecten Zwolle-Wijthmen en Nijverdal-Wierden zijn gericht op het verbreden van de weg tot 2×2 rijstroken met een maximumsnelheid van 100 km/uur. Voor het wegdeel Wijthmen-Nijverdal worden plannen uitgewerkt om de belangrijkste knelpunten aan te pakken. Tot slot is in Nijverdal de Salland-Twentetunnel gerealiseerd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.