hans de kort onbehoorlijk bestuur en de zegge vii

Arie van der Wilt steunde de motie met een vlammend betoog, waar je de hoed voor moet afnemen. Op het nippertje, maar zonder steekhoudende onderbouwing, gevolgd door de Socialistische Partij. Niet gesteund werd de motie door de rest van de gemeenteraad (Gemeentebelangen, CDA, VVD, D66 en Burger Belangen). Zij zeiden het onderwerp daarvoor veel te ingewikkeld te vinden.

Ik hoef niemand uit te leggen dat er amper simpelere moties te bedenken zijn, maar deze fracties ging het boven de pet. De strekking ervan, simpel, maar oh zo essentieel: géén dubbele petten, oversteeg dus het begrijpend vermogen van die dames en heren. Na afloop dacht ik dat, als gebrek aan begrijpend vermogen betaald zou moeten worden, een groot deel van de gemeenteraad ons enorm veel geld zou gaan kosten.

De Zegge VII
Tijdens dezelfde raadszitting kwam ook de aankoop van 2,7 hectare grond op De Zegge VII aan de orde. Je weet wel: grond die de huidige eigenaar aan de straatstenen niet kwijt kan en die hij daarom wil verkopen aan de gemeente Raalte, die vervolgens met de risico’s opgescheept zit. Dat begint al met de kosten van het noodzakelijke bodemonderzoek die, zo vermeldt het koopcontract, voor rekening van de Raalter gemeenschap komen. 

Een raadsmeerderheid (Gemeentebelangen, CDA, VVD en Burger Belangen) toonde groot vertrouwen in het inschattingsvermogen van portefeuillehouder Wagenmans dat de betreffende grond binnen de kortste keren verkocht zou worden. Wagenmans had hen blijkbaar in de bekende Raalter beslotenheid ‘iets’ overtuigends meegedeeld. Zoiets als: er staan vele bedrijven te popelen om zich op uitgerekend dit stukje grond te vestigen.

Iedereen weet dat deze wethouder de plank maar al te vaak heeft misgeslagen bij de vele affaires rond De Zegge VII en de schade die dit de Raalter gemeenschap heeft toegebracht. Wat mij bij de hele discussie opviel, was dat gemeenteraad krampachtig vermeed te spreken over de aanstaande aanwezigheid van het enorme asielzoekerscentrum, voor een periode van 10 jaren, in de directe omgeving van de te verkopen grond. Het is niet mijn argument, maar het is zonneklaar dat dit de attractiviteit van de te verkopen grond niet bepaald ten goede zal komen.

Hans de Kort
Raalte

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.