gerlant op tv is niets wat het lijkt

Maik de Boer, wat stinken die man. Zelfs op vijfmeter afstand ruik je zijn parfum. Ik heb hem dat ook verteld. Hij keek me even heel raar aan toen ik meldde dat hij harder stonk dan de gemiddelde varkensstal. Dat dat niet goed voor het milieu kon zijn, al die chemische gassen. Zo had deze Amsterdammer dat nog nooit bekeken. Hij keek of dat hij water zag branden. Maar verder wel een gezellige gast, en hij moest met mij samen op de foto voor z’n sociale media.

Ik moest ook aan de wijze raad van m’n moeder denken vlak voor de tijd, Gerlant denk aan je woorden, denk goed na wat je zegt. Zorg er voor dat je niet zo’n boer Geert wordt. Boer Geert, wat een rustige, aardige man! Ik heb hem een poosje geobserveerd voor de opnames en weet dus nu hoe ze van hem op tv een soort van karikatuur gemaakt hebben.

Wij, de jury, kregen twee voorgerechten voorgeschoteld die buiten ons zicht door twee kookclubs klaar gemaakt waren. Een geel en een groen bord. Dat eten wat je het lekkerste vond, die kleur bord leverde je in en op die manier stemde je. Het hoofdgerecht ging hetzelfde.

Mij viel direct op dat op mijn ene bord maar één stukje vlees lag terwijl de anderen allemaal twee stukjes biefstuk hadden. Daar was dus in de keuken al wat mis gegaan. Helaas zat er een hoogzwangere vrouw tegenover mij, die was zo vriendelijk om mij haar (rode) vlees te geven. Bah wat taai, ik had nijgingen om het terug op bord te spuwen maar dat doe je op tv denk ik niet.

Presentatrice Irene Moors kwam daarna bij ons allemaal langs om stuk voor stuk onze mening te vragen. De eersten vonden het een beetje dit en een beetje dat. Bij mij kwam ze zitten en ik heb het gewoon gezegd: ‘Ik vond het niks, het vlees was koud niet gaar en de rest van de producten was rommelig, geen kraak of smaak, miste peper en zout’. Ze viel bijna achterover van haar stoel. “Maar je hebt je bord wel helemaal leeggegeten!”. Ik heb haar verteld dat ik van m’n moeder heb geleerd altijd als ik ergens te gast ben mijn bord leeg te eten, en dat heb ik netjes gedaan. Maar als ik het in een restaurant zou krijgen ik het direct terug zou sturen, of dat ik geld toe wou hebben als ik zulke prut moest eten. En ja, toen was dat eerste schaap over de dam en durfden de anderen ook wel te vertellen dat het gewoon prut was. Behalve Dries natuurlijk, die vond het allemaal prachtig (wat je al wel niet doet om tv te maken). Maik die moest natuurlijk drama maken, hij spuugde het wel uit terug op het bord en recht voor de camera.

Die Irene die ziet er in het echt veel ouder uit dan op tv en dat vertelde ik haar dan ook. Maar daar zat ik fout, ik was vergeten dat het al vijftien jaar terug was dat ik met m’n jongere zusje mee keek naar Carlo en Irene en voor de rest kijk ik eigenlijk geen tv.  Ze noemde me trouwens ex-boer en journalist. Ik heb dat proberen te ontkrachten maar ik twijfel of dat gelukt is. Een belangrijke les geleerd; op tv is dus niks wat het lijkt. Behalve Irene dan, dat is nog steeds een mooie vrouw.

gerlant@sallandcentraal.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.