gerlant burgemeester piet

Piet en ik, we mochten elkaar wel. Ik vond het een rare snuiter en hij mij. Niet dat we dat ooit naar elkaar toe uitgesproken hebben, dat zijn gewoon mijn gedachten, soms voel je dingen gewoon aan. Piet en ik, we hadden een goede verhouding. Kwamen we elkaar tegen, altijd een woordje voor elkaar. Hoe is het thuis? Hoe gaat het daar en daar? En steevast gaf hij tussen neus en lippen door even ergens een mening over, iets wat hem bezig hield in z’n gemeente.

Ik luisterde en dacht er het mijne van. Andersom gebeurde ook. Piet ging over handhaven en dat is nu net iets waar ik een broertje dood aan heb. Leven en laten leven is mijn credo en dan kwam ik hem soms ook wel eens halfweg. Als ik ergens dacht dat iemand door hem op de hak genomen werd met z’n eeuwige gehandhaaf sprak ik hem er op aan, waarop hij steevast melde dat ie daar niks mee kon. Maar dan zag ik een paar weken later soms  toch beweging. Piet en ik, twee werelden, maar wel wonend in de zelfde gemeente.

Piet is nu sinds enkele weken vervangend burgemeester in Riemerswaal. Wethouder Wagenmans is zelfs naar Zeeland geweest om bij de beëdiging te zijn. Piet twitterde dat hij vereerd was dat Wout daar bij was. Ik kon het niet laten en heb daar iets over opgemerkt maar heb hem ook gefeliciteerd want ik weet dat hij nu weer in z’n element is. Mijn opmerking? Iets over de benzine die die grote Amerikaan van Wagenmans wel niet zuipt op zo’n ritje naar Zeeland en wie dat betaalt. Het bleef stil aan de andere kant.

Piet en ik hadden een speciale twitter-band. Gewoon alles wat je bezighoud in honderdveertig tekens de wereld in sturen. Dat deed hij, dat doe ik. Tenminste, alles wat belangrijk was volgens ons en wat jullie moeten weten. Ik reageerde wel eens op hem, hij antwoordde en soms werd dat niet door iedereen begrepen. Maar ja, dat is het nadeel van 140 tekens, het valt mij op dat daar veel misverstanden ontstaan.

Soms twitterde Piet dingen die door niemand werden begrepen. Een paar jaar terug melde hij dat sommige pers het in zijn ogen niet zo nauw nam. Exact weet ik het niet meer, maar wat ik wel begreep, was dat ze hem er voor zijn gevoel behoorlijk tussen hadden genomen. Anderen begrepen het ook niet, raadsleden die via Twitter begonnen te vragen, journalisten die het zelfde deden. Ria Willeme schreef er zelfs een column over in de krant. Maar Piet bleef stil, behalve dat hij z’n punt nog een keer herhaalde. Ik maakte natuurlijk een opmerking met een beetje humor maar werd door een ander journalist verteld dat wij toch een heel ander soort humor dan de burgemeester hadden.

Vanaf december 2014 was het verdacht stil op Piet z’n twitter-account. Zo heel af en toe een tweet over iets met water  en of over de Provinciale Staten.

Maar Piet is terug op Twitter! Sinds enkele weken meldt hij meerdere keren per dag wat hij allemaal doet daar in Zeeland. Een school openen, een bedrijf bezoeken, een veiligheidsregiovergadering, maar ook echte serieuze berichten.

“Wateroverlast #Yerseke. Terug van GRIP 1 naar GRIP 0.”
Grip 1 is erg. Alle bazen van de hulpdiensten gaan dan overleggen. Niet langer ieder voor één maar één voor allen. En in het nieuws was duidelijk te lezen dat ze daar in Zeeland bezig waren te verdrinken, zoveel water er daar naar beneden kwam… 
Dus ik vraag hem? Grip 1 naar 0? Ben je nu de ‘grip’ daar al kwijt Piet?
Per direct antwoord. “Alles onder controle geachte inwoner van het Overijsselse Laag Zuthem!”
Wat bleek. Er was niks meer aan de hand daar in Zeeland, terwijl de radio nog steeds vertelde dat het er niet goed ging.

Volgens mij is hij daar wel in z’n element. Heeft hij alles onder controle. Ik ga hem denk ik maar eens ontvolgen Het ga je goed Piet!

gerlant@sallandcentraal.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.