enquete doorslaggevend voor locatie taalschool

Gemeente en schoolbesturen onderzoeken op dit moment of het mogelijk is een Taalschool voor de kinderen van het toekomstige azc in Raalte te vestigen als afzonderlijke school in het het leegstaande deel van de St. Bernadetteschool in Heeten. Ook kinderen van Raalter statushouders zouden daar terecht kunnen.

Een andere optie is een Taalschool op het azc-terrein, maar dit heeft niet de voorkeur bij de gemeente. Het zou voor de kinderen namelijk fijner en kindvriendelijker is om in een normale schoolomgeving naar school te kunnen en even van het azc-terrein af te zijn.

Groepsvorming en vriendschappen
Op 10 mei is er een bijeenkomst gehouden over de plannen in Heeten. Veel ouders hebben tijdens en na dat moment vragen gesteld over de situatie. Daarbij werden onder andere zorgen geuit over veiligheid en groepsvorming door de kinderen van 4 tot 12 jaar, maar ook over eventuele vriendschappen die verbroken kunnen worden als de azc-kinderen plots moeten vertrekken.

De gemeente heeft alle vragen – 64 stuks – op een rijtje gezet en ze voorzien van antwoorden. De vragen en antwoorden zijn hier te vinden.

Plattegrond
Ook is er inmiddels een plattegrond van de school gemaakt waarop te zien is in welk deel van het gebouw de Taalschool gepland staat (zie afbeelding onder). Daaruit blijkt dat Taalschool in de vleugel met vijf leegstaande lokalen komt en er geen extra units worden geplaatst. Het grootste lokaal waar nu nog een BSO-groep van KOOS in zit, gaat zodra dat nodig is met een flexibele wand verdeeld worden in twee groepsruimten.

Volgens het plan is het maximum aantal leerlingen voor de Taalschool 90, verdeeld in 6 groepen van 15. Er is een tijdelijke piek tot 100 leerlingen mogelijk, wanneer bijvoorbeeld gedurende twee maanden 16 of 17 kinderen in een groep zitten. Heeft de Taalschool structureel meer dan 6 groepen nodig, dan worden deze op het azcterrein of in de leegstand van een andere school gehuisvest.

Enquête bepalend
In september volgt een informatiebijeenkomst, waarna ouders in een enquête wordt gevraagd wat ze van de plannen vinden. De uitslag van de enquête is doorslaggevend voor de keuze waar de Taalschool komt: in de St. Bernadetteschool of op het azc-terrein. Voordat de enquête wordt verspreid, maakt de gemeente bekend bij welke uitslag er wel of geen Taalschool in Heeten komt.

In oktober neemt het college van burgemeester en wethouders vervolgens een definitief besluit over de locatie van de Taalschool.

[poll id=123]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.