enorme blunder bij carmel leerling ten onrechte geslaagd

De leerling heeft op basis van het advies gekozen voor een herexamen in het verkeerde vak en blijkt nu nog niet te zijn geslaagd. Er is onmiddellijk contact gezocht met de onderwijsinspectie en er heeft vandaag een gesprek plaatsgevonden met betrokken leerling en ouders.

In eerste instantie meende de school dat het “wegstrepen” van een onvoldoende voor een extra afgelegd vak (natuurkunde), voldoende zou zijn om de leerling een diploma te mogen uitreiken, en vertelde hem dat hij al geslaagd was. Volgens sectordirecteur Jan Podt had de school hem moeten melden dat hij nog niet geslaagd was en hem een herexamen had moeten adviseren in een ander vak.

Excuses
De leerling en de ouders zijn in een persoonlijk gesprek ingelicht en hebben uitgebreide excuses ontvangen. Carmel College Salland betreurt de gemaakte fout ten zeerste en heeft de leerling intensieve begeleiding aangeboden zodat de leerling in het derde tijdvak alsnog kan slagen. Daarnaast wordt onderzocht hoe deze situatie heeft kunnen ontstaan en hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.