de maathoeve bouwt groepshotel in heeten

Het bedrijf van De Graaf richtte zich een tijd geleden nog op de agrarische sector. Toen het boeren echter niet meer levensvatbaar was, gooiden Peter en zijn vrouw het roer om. “Mijn vrouw had een koksopleiding gedaan, waardoor horeca een interessante keuze was.” Wat ontstond was een landwinkel met streekproducten en een groepsruimte met kookstudio voor allerlei activiteiten.

Veertig bedden
Inmiddels wordt er dus gewerkt aan de volgende stap: een groepshotel. In een soort schuurwoning worden 15 kamers gerealiseerd, ieder met een eigen badkamer. In totaal komen er 40 bedden. Ook een sauna ontbreekt niet. “Het wordt luxe, maar ook betaalbaar. En met de beleving van de boerderij, want dat vinden we belangrijk.”

“We noemen het bewust een hotel”, vervolgt Peter. “Omdat mensen een ‘groepsaccommodatie’ vaak associëren met de zorg, een schoolreisje of een voetbalkamp.” Bij de Maathoeve richten ze zich voornamelijk op families en verenigingen, maar bijvoorbeeld ook op de zakelijke markt. “Met name doordeweeks kan men hier prima een paar dagen verblijven. Ook bieden we ruimte om bijvoorbeeld seminars te organiseren.”

Marktonderzoek
Peter is ervan overtuigd dat het groepshotel, dat volgens hem een ‘landelijk moderne’ uitstraling krijgt, een succes kan worden. “We hebben van tevoren marktonderzoek gedaan en daaruit bleek dat er in deze regio echt ruimte is voor dit concept. Daarnaast blijven wij natuurlijk ook gewoon dagrecreatie aanbieden in de vorm van spellen en workshops.”

Nu het hoogste punt is bereikt, gaat komende week het dak erop. “We hopen eind november open te gaan en dus ook met de kerstdagen te draaien.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.