de fietsendieven waren snel gepakt

“We kwamen met vier dames aanlopen. Er stond een wit busje in de berm bij het bankje voor de spoorwegovergang aan de kant van de weg. Toen we voor de auto waren zag ik dat de bijrijder twee fietsen uit de auto trok en op het grasveld smeet om vervolgens snel in te stappen en weg te rijden.

De bijrijder deed capuchon over het hoofd en boog voorover op het dashboard om niet gezien te worden. Wij gingen snel aan de kant en namen het nummerbord op. Ik had geen telefoon bij me en ben snel naar het station gerend en heb daar de politie gebeld.

Kreeg zo’n telefonist aan de lijn die de verkeerde dingen vroeg. Ik heb hem kort en duidelijk gezegd wat ik had gezien. Maar de administratie duurde lang. Hij vroeg mijn nummer en adres niet, dat heb ik maar opgeschreven bij het station.

Toen ik buiten kwam waren er al meerdere politieauto’s die al een busje op de parkeerplaats hadden stil gezet. Bleek de verkeerde te zijn want ze hadden het nummerbord niet. Ik heb een agente aangesproken maar zij lachte lief en zei niets. Toen ik vertelde dat ik de politie gebeld had werd het voorzichtig iets anders. Heb het nummer weer doorgegeven en gezegd dat ze richting Heino gereden waren.

We hebben even weat gedronken bij een cafe naast het station. Daarna kwam ik bij het station langs waar de politie nog was en ben uitgestapt. Ze vertelden me dat de bus met vermoedelijke fietsendieven gepakt was. Ze waren richting Heino gereden maar weer teruggegaan. Zo zijn ze gepakt op Den Berg.

Nu moest ik een getuigenverklaring afleggen. Ik moest in de auto met dat meisje dat ik aangesproken heb en zij schreef mijn verhaal op.

Ondertussen kwamen verschillende agenten even iets zeggen in de auto. Een agent zei: “ik ga nu met verdachte naar Zwolle”. Oeps, de verdachte zit dus in de boevenwagen en heeft mij dus gezien toen ik stopte. De agente zei: “vindt u dat vervelend, kijk maar even de andere kant op”. Ja leuk, maar hij had me allang gezien. Ik heb veel politie gezien en veel auto’s en drie motoragenten.

Er stonden nog meer fietsen klaar die uit het fietsenhok kwamen. Een jongeman kwam uit de trein en zijn fiets stond ook buiten waar hij hem niet zocht. Er zijn foto’s gemaakt van de fietsen.
De politie was erg blij met onze informatie maar ik vond ze niet erg snel reageren op de info want ze vroegen niet naar mijn adres of telefoonnummer, dat heb ik zelf achtergelaten bij het station, hadden het nummerbord in eerste instantie niet.

Wat een belevenissen, maar ze zijn mooi gepakt door onze oplettendheid. Ze vertelde dat ze op dit moment overal bezig zijn om fietsen te stelen. Hun advies: hangslot, want ze snijden geen ketting door maar grijpen even snel een paar fietsen weg en vertrekken. Dus geen fiets achterin het fietsenhok zetten.

Zonet kwam de politie weer langs om mijn portemonnee terug te brengen die in de politiewagen was blijven liggen….

Groetjes

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.