concours hippique in heino voor het eerst over twee dagen

Het concours hippique wordt dit jaar voor de allereerste keer over twee dagen gehouden. Volgens de organisatoren is er op deze manier naast het gebruikelijke programma meer ruimte ontstaan voor andere onderdelen zoals een bixie-rubriek en impuls-dressuur.

Voor paarden is dit het Kringkampioenschap dressuur en springen voor de regio Salland. Het springen bij de paarden is tegelijkertijd een selectiewedstrijd voor CSI Salland. De pony’s zullen uitkomen op gewone dressuur en klassiek springen. Op zaterdagmiddag vindt bovendien de finale van de HORKA-CUP plaats, vernoemd naar de hoofdsponsor uit Zwolle. Deelnemers voor deze finale hebben zich kunnen plaatsen via een voorselectie in de regio. Een andere mogelijkheid voor plaatsing gebeurt diezelfde ochtend door middel van het eerste parcours op het concours zelf.

Impuls
Op zondag wordt speciaal voor de jongste ruiters en hun pony’s een bixie-rubriek georganiseerd. Dezelfde dag vindt ook impuls-dressuur en springen plaats. Impuls-dressuur is een soort oefen-dressuur compleet met jurybeoordeling. Echter, de punten tellen niet mee als officiële wedstrijd. Volgens de organisatie is de impuls-dressuur een mooie gelegenheid om voor het eerst in een andere, vaak hogere, klasse te starten om te kijken ‘waar je staat’. Ook is het prettig om op deze manier voor de eerste keer wat wedstrijdervaring op te doen. Hetzelfde geldt voor het springen op zondag; een soort oefenspringen als het ware.

De kampioenschappen voor pony’s vinden in Lierderholthuis voor de 35ste keer plaats. Voor paarden wordt dit de 30ste editie. Het is de tiende maal dat deze kampioenschappen gezamenlijk georganiseerd worden. Aan het concours helpen meer dan 75 vrijwilligers mee. Daarnaast zijn er 35 juryleden en officials aan het werk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.