carolien allergieen

Zo behandel je het probleem van meer kanten en kan er vaak een snellere genezing ontstaan. Allergie is een veel voorkomende chronische ziekte en steeds meer mensen hebben er last van. Allergie is een reactie van het menselijk afweersysteem (het immuunsysteem) op stoffen van buitenaf, waar het lichaam normaal gesproken niet heftig op hoort te reageren. De stoffen die bij mensen zo’n heftige reactie kunnen veroorzaken, noemen we allergenen. Bekende allergenen zijn bijvoorbeeld gras- en boompollen (hooikoorts), huisstofmijten, huisdieren en voedsel. Het zijn in principe onschadelijke stoffen die van buiten het lichaam afkomstig zijn, vaak uit de natuur. Nadat deze stoffen het lichaam zijn binnengekomen (via de neus, de mond en/of de huid) kunnen ze, bij mensen die daarvoor gevoelig zijn, allergische klachten veroorzaken, zoals moeite met ademen, veel niezen, jeuk aan de neus, spijsverteringsproblemen, bulten, huidproblemen, enz. Maar hoe zit dat nu met de dieperliggende oorzaak?

Een jonge meid werd gek van haar allergie. Het jaar ervoor had ze die plotseling gekregen en dit jaar leek het steeds erger te worden. Haar moeder had homeopathische tabletjes gependeld voor haar die ontstekingsremmend en meer zuurstof-gevend voelden. Dat gaf haar al wat opluchting. Maar waar was de jongedame op dieper niveau nu zo allergisch voor?  Op school voelde ze haar groep aan en kon ze niet doordringen bij de docenten om duidelijk te maken wat zij graag wilde(n) en ook thuis werd ze gek van huisgenoot die elke keer weer over haar grens ging. Een allergie bouwt zich op. De dieperliggende oorzaken spelen al lang en komen elke keer weer naar boven. Blijkbaar niet naar tevredenheid, want het immuunsysteem is overprikkeld. De bedoeling is dat je weerbaar wordt in zulke situaties, dan is je mentale kracht en immuunsysteem steeds sterker. Met de hulp heeft ze de allergie in twee weken- voor nu- met alle klachten opgelost.

Een mevrouw komt in een kamer met knaagdieren. Ze heeft al jaren geen last van allergische reacties. In een uur krijgt ze heftige allergische reacties: bijna geen adem, het vocht loopt uit neus en ogen, de ogen zijn roodomrand, pijn op de borst en moeilijk ademen. Ze blijft in het huis. De echtelieden van het huis hadden woorden toen ze binnen kwam, de kinderen waren aanwezig. De mevrouw heeft nare dingen meegemaakt in haar jeugd bij haar ouders en daarna met haar geliefden. Haar man is weggegaan en haar kinderen hadden daar zeer onder te lijden.

Vooral als ze ziet dat kinderen pijn hebben, is ze bang. Daar kan ze niet tegen (in haar beleving). Dan neemt haar adem, dus ook levenskracht af; alle energie gaat naar de kinderen. Haar vroegere ervaringen lijken haar nog te beperken, daarnaast kan het zijn dat in haar huidige leven (te) veel energie naar ‘kinderen’ gaat in plaats van haarzelf. Ze krijgt een spiegel om pijn te helen en andere keuzes te maken.

Door de bewustwording en weer rustig ademhalen was de allergische reactie snel weg. Wat een geneeskracht bezitten wij mensen toch!  

Reageer gerust; Info@carolienjonkman.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.