broeklanderfeest zet weer in op gezelligheid

‘T eerst weekend van de bouw, goat wi-j lös’ zo klinkt de eerste zin van het Broeklanderfeest lijflied. Traditioneel vindt het dorpsevenement in het eerste weekeinde van de bouwvak plaats. Vier dagen lang van 29 juli t/m 1 augustus staat het dorp in het teken van skik, vertier en veel (heel veel) gezelligheid.

Gratis toegang
Broeklanderfeest én de gratis entree behoren inmiddels net zo goed bij elkaar als Broeklanderfeest in het eerste weekend van de bouwvak. Net als andere jaren is er het hele weekend weer gratis entree. Geen Early Bird Tickets of lange rijen bij de entree, nee gewoon gratis. “Wij willen het feest zo laagdrempelig mogelijk houden voor jong en oud en mensen met een kleine als grote portemonnee. Het is allemaal al duur genoeg”, aldus Wouter Maatman, voorzitter van het Broeklanderfeest.

Net als ieder jaar lanceert het feest weer een ludieke promocampagne door de straten van de Sallandse buurtdorpen. Het thema van 2016 bestaat uit: de zeven hoofdzonden. Broekland is een katholiek dorp en de Rooms Katholieke Kerk hanteert sinds de zesde eeuw de zeven hoofdzonden. De hoofdzonden staan symbool voor situaties die iedere bezoeker van een willekeurig dorpsfeest herkent, maar welke vaak onder taboesferen verzwegen worden. De zeven hoofdzonden bestaande uit: hoogmoed, hebzucht, lust, jaloezie, gulzigheid, woede en luiheid komen tot leven tijdens het Broeklanderfeest.

“Het is een feest om je even helemaal te laten gaan, waarbij er waarschijnlijk af en toe van boven naar beneden wordt gekeken, moet dat nu weer”, geeft Maatman aan. “Tuurlijk bekijkt de gemiddelde sfeermaker een feest van de zonnige kant, maar hé die zondige kant is minstens zo leuk. Daar komen uiteraard de beste sterke verhalen van”, vult Lotte Holtkuile aan. De Broeklanders doken in het fotoarchief van de afgelopen jaren en kozen daaruit de foto’s die de zonden perfect weergaven. Deze foto’s zijn in de vorm van sandwichborden langs de Sallandse wegen te zien.

Programma
Waarmee het ooit allemaal begon, zal ook in 2016 weer een oergezellig spektakel worden: vier dagen lang een bult skik, gezelligheid, muziek en vertier wisselen elkaar in een rap tempo af. Het weekend begint vrijdags met een piratenspeurtocht en ballonnenwedstrijd voor de jongste Broeklanders. Natuurlijk hebben de bruisende jonge Broeklanders de volgende dag nog genoeg energie voor het kinderprogramma of de jeugdsurvival. “Never a dull” moment geldt zeker voor de zaterdagmiddag met onder andere de uitmarkt, trekkerslep en het kermisterras.

“Niets mooiers dan na het struinen langs de kramen van de uitmarkt neerploffen op het oergezellige kermisterras met op het achtergrond de rauwe trekkergeluiden én rookwolken”, aldus Holtkuile. De zaterdagavond is voor vele (boven)regionale bezoekers weer een feest om naar uit te zien. Naast activiteiten is ook aan de verschillende muziekstijlen gedacht. Voor het tweede jaar op rij heeft het feest een buitenpodium op het terrein.

Zondagochtend kan de sportieve bezoeker de overgebleven energie inzetten tijdens de kermisloop. De zondagmiddag kent inmiddels de traditie van Wie hef de bokse an, editie: Kapsones & Bombarie. “Het wordt de parel van de zondagmiddag, een fantastisch spektakel voor jong en oud én iedereen kan meedoen. Ook geven wij prijzen weg en nee, geen lullige prijzen! Daarnaaast wordt er ook een ‘in-Broekland-nog-nooit-eerder-vertoonde-stunt’ gedaan”, stelt bestuurslid Arno van de Vondervoort. Verder blijft Van de Vondervoort bijzonder vaag “jáh ik maak jullie graag nieuwsgierig, want dan zit er maar één ding op hè? Met maak’n”.

De maandagochtend is weer bedoelt voor het Broeklands zang, playback of acteertalent tijdens de Playbackshow. Het luie zweet kan eruit gespeeld worden tijdens de beachvolleybal en het doelschieten op het Broeklandse zand. De traditionele stoelendans niet te vergeten trouwens, de activiteit die inmiddels tot het belangrijke inventaris van het feest behoort. Tot slot wordt ’s avonds voor de laatste keer dit feestjaar nog één keer álles gegevens tijdens de dampende maandagavond. 

Programma Broeklanderfeest 2016

Vrijdag 29 juli 2016
18.30 uur – 19.30 uur   Kinderprogramma met als thema ‘Piraten’
18.15 uur – 19.00 uur   Ballonnenwedstrijd
Vanaf 21.00 uur           Feestavond m.m.v. Baby Blue en Nilsound Drive in Show

Zaterdag 30 juli 2016
10.00 uur – 12.00 uur   Kinderprogramma met als thema ‘Piraten’ (groep 0-4)
10.00 uur – 12.00 uur   Jeugdsurvival
10.00 uur – 15.00 uur   Uitmarkt/rommelmarkt
11.00 uur – 18.00 uur   Trekkerslep
14.00 uur – 20.00 uur   Kermisterras ‘Zonzicht’ = aanrader
m.m.v. Guido van Heuvelen en SIDJ
Vanaf 14.30 uur           55+ Programma (bij ’t Horsthuis)
Vanaf 21.00 uur           Feestavond m.m.v. Jetset, DJ Sander en DJ Digital Junkies (arena)

Zondag 31 juli 2016
Vanaf 10.00 uur           Brommer-, oldtimer- en solextocht (vertrek bij De Hoppe)
11.00 uur – 13.30 uur   Kermisloop
11.00 uur – 14.00 uur   Fietstocht (vertrek bij De Hoppe)
14.30 uur – 16.30 uur   Wie hef de bokse an; Kapsones en Bombarie
Vanaf 17.00 uur           Feestmiddag m.m.v. The Dare Devils en DJ Sander

Maandag 1 augustus 2016
10.30 uur – 12.30 uur   Playbackshow (opgave via Broeklanderfeest.nl)
11.30 uur – 11.33 uur   Prijsuitreiking straatversiering
13.30 uur – 17.00 uur   Disselhorst Totaal Installateur beachvolleybal (opgave via Broeklanderfeest.nl)
13.30 uur – 17.00 uur   Schoorsteenveegbedrijf Gait Middelkamp penalty bokaal
20.00 uur – 21.30 uur   Stoelendans o.l.v. het Broeklandse straatorkest
Vanaf 21.00 uur           Feestavond m.m.v. Mmoozz en DJ Sander

Check staging2.broeklanderfeest.nl voor alle ins én outs van het programma!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.