broeklanderfeest zet sallandse straten weer vol ludieke borden

Net als ieder jaar lanceert het feest weer een ludieke promocampagne door de straten van de Sallandse buurtdorpen. Het thema van 2016 bestaat uit: de zeven hoofdzonden. Broekland is een katholiek dorp en de Rooms Katholieke Kerk hanteert sinds de zesde eeuw de zeven hoofdzonden. De hoofdzonden staan symbool voor situaties die iedere bezoeker van Broeklanderfeest herkent, maar vaak onder taboesferen verzwegen worden.

Zondige kant
De zeven hoofdzonden bestaan uit: hoogmoed, hebzucht, lust, jaloezie, gulzigheid, woede en luiheid. Iedere zonde komt tot leven in de vorm van foto’s die te zien zijn op sandwichborden in de Sallandse buurtdorpen. “Het is een feest om je even helemaal te laten gaan en waar menig bezoeker zich in herkent. Af en toe mag er ook weleens een oogje worden dichtgeknepen”, geeft voorzitter Wouter Maatman aan. “Tuurlijk bekijkt de gemiddelde sfeermaker het feest van de zonnige kant, maar hé die zondige kant is minstens zo leuk. Daar komen uiteraard de beste sterke verhalen van”, vult Lotte Holtkuile aan.

Op de borden staan foto’s uit het eigen Broeklandse archief. “Keuze genoeg”, vertelt Maatman met een lichtelijke grijns. De Broeklandse vormgeefster Anniek Alferink van A2 vormgeving heeft de opmaak verzorgd en Dsignmakers heeft net als alle jaren de prints verzorgd. De campagne is bedoelt om het Broeklanderfeest, dat plaats vindt van: 29 juli tot en met 1 augustus op een ludieke wijze in ‘the picture’ te zetten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.