brett raarhoek

Nu, veertig jaar later, zijn de kleine Raarhoekertjes grote Raarhoekers geworden of vervangen door import-Raarhoekers. Ze verenigen zich in kerngroepen, sturen brieven en allerlei idiote vergunningsverzoeken naar de gemeente, beginnen handtekeningenacties en komen tegen elkaar in opstand. Hun zeurloze jeugd is een incident uit een ver verleden. Er lijkt wat ingehaald te moeten  worden. ‘Onbespreekbaar, onacceptabel, geen draagvlak’. De stoere boerenkinderen hebben zich het jargon aangemeten van de jengelende burgerlui.

Laatst zag ik een oud leerkracht van de Aloysiusschool. Misschien wordt het tijd voor een korte maar ferme comeback. Waarbij een beetje aan de oren trekken wederom is toegestaan.

brettcolumn@hotmail.com
staging2.brettsnap.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.