bijzonder feest bij diamanten echtpaar in raalte

Gerrit en Berta werden allebei in de Schoolstraat geboren en gingen daar naar dezelfde school. De vonk sloeg over op de najaarskermis van 1951, samen in de botsauto’s. Zij hebben elkaar sindsdien niet meer losgelaten en zijn na vijf jaar getrouwd en bij de ouders van Gerrit ingetrokken in de Koestraat. Na één jaar zijn de ouders elders gaan wonen en heeft Gerrit het schildersbedrijf overgenomen.

Samen hebben Gerrit en Berta vier kinderen groot gebracht, een zoon en drie dochters. Alle vier hebben samen met hun partners gezorgd voor tien kleinkinderen.

Rond 1970 moest het echtpaar het pand met grond verkopen van de gemeente om plaats te maken voor parkeerplaats de Herenhof. Aan de Munstersestraat werd een nieuw pand gebouwd en geopend in  februari 1973. De zoon heeft het bedrijf inmiddels overgenomen.

Door de inzet van Berta heeft zij gezorgd dat de winkel steeds belangrijker werd. Haar hobby was zingen, zij is vele jaren lid geweest van zangvereniging  Laus Deo. De hobby’s van Gerrit waren biljarten, kaarten, kunst schilderen en 27 jaar lid van de vrijwillige brandweer, waarvan de laatste negen jaar als commandant. Hiervoor werd hem een koninklijke onderscheiding uitgereikt.

Gerrit en Berta genieten alweer jaren in het appartement tegenover het gemeentehuis. Zij vieren hun feest samen met de kinderen, kleinkinderen en familie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.