bewoners blij achterkant nijverheidsstraat lemelerveld verfraaid

Al een paar jaar staat de verfraaiing van de achterzijde van de Nijverheidsstraat in Lemelerveld op het wensenlijstje van bewoners en gemeente. De achterzijde van de straat krijgt een steeds centralere rol in het dorp. Mede door de ontwikkeling van de Nieuwe Landen 1 en 2 en de fietsstraat die de Driepuntsbrug met het Kroonplein verbindt.

Daarom was door bewoners de wens uitgesproken om de garagedeuren en de schuurtjes in één en dezelfde kleur te schilderen. Plaatselijk Belang Lemelerveld-Dalmsholte heeft deze wens verder uitgewerkt, wat inmiddels resulteert in een prachtig grijs geheel. Deze grijze kleur is ook gebruikt voor het meubilair, zoals de bankjes en de lichtmasten, waardoor er een samenhangend beeld ontstaat.

Wens bewoners
Tijdens een inloopavond is door de meerderheid van de bewoners de voorkeur uitgesproken om de garagedeuren en de schuurtjes in één en dezelfde kleur te schilderen. De achterkant van de straat was namelijk erg onrustig door het gebruik van verschillende kleuren en materialen.

Door middel van een bijdrage uit de kansenpot van de gemeente Dalfsen en een bijdrage van woningbouwvereniging De Vechthorst is hier invulling aan gegeven.

Fraaie uitstraling
De firma Lenferink uit Lemelerveld heeft opdracht uitgevoerd en heeft alle deuren en schuren geschilderd van bewoners die mee wilden doen. Daarmee heeft de achterzijde van de straat een nóg fraaiere uitstraling gekregen.

In een eerder stadium was de nieuwe fietsstraat al aangelegd, zijn nieuwe groenvoorzieningen aangebracht, parkeerplaatsen vernieuwd, nieuwe straatverlichting geplaatst en zijn nieuwe bankjes geplaatst.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.