ben haarman wordt voorzitter lto regio oost

De kandidaatstelling voor het voorzitterschap is het gevolg van een veranderende bestuurlijke structuur van LTO Noord. De verdeling van LTO Noord in de negen provincies boven de Maas wordt namelijk veranderd in een verdeling over drie regio’s: Noord, Oost en West. Regio Oost bestaat uit Gelderland en Overijssel. Boven de regio’s blijft een algemeen bestuur van LTO Noord actief en binnen de regio’s blijven de lokale afdelingen bestaan.

Kandidaatstelling
De nieuwe verdeling betekent dus ook de vraag naar een nieuw te vormen regiobestuur. “Ik heb met het bestuur van LTO Salland mijn eventuele kandidatuur voor het voorzitterschap van LTO Noord regio Oost besproken. Ons bestuur heeft mij ondersteund hiervoor te gaan”, verklaart Haarman zijn kandidaatstelling.

Afgelopen woensdag heeft de vertrouwenscommissie advies uitgebracht aan Regionaal Overleg Oost (alle afdelingsvoorzitters van Overijssel en Gelderland) om zijn kandidatuur ter benoeming aan het algemeen bestuur van LTO Noord voor te leggen. De afdelingsvoorzitters hebben dit advies overgenomen. Het algemeen bestuur besluit op 18 juli of ze het voorstel volgen. 

Nieuwe voorzitter Salland
Momenteel is Haarman voorzitter van de afdeling LTO Salland. Mocht hij straks benoemd worden tot vooriztter van regio Oost, dan zal dat uiteraard leiden tot zijn vertrek bij LTO Salland. Het bestuur beraadt zich over een opvolger.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.