Home / archiefcentraal / behoefte voor azc raalte blijft ondanks lege bedden in asielopvang

behoefte voor azc raalte blijft ondanks lege bedden in asielopvang

Onlangs werd bekend dat bijna een derde van de 52.000 beschikbare bedden in de asielopvang leeg staat doordat de asielinstroom sinds het najaar fors is afgenomen. Dit terwijl in Raalte juist een nieuw asielzoekerscentrum gebouwd gaat worden.

Nog steeds behoefte
Dat lijkt tegenstrijdig, maar is het volgens de gemeente niet: “De leegstand betreft noodopvanglocaties. Het COA heeft nog steeds behoefte aan meer structurele opvanglocaties in de vorm van azc’s die van een hogere kwaliteit zijn dan noodopvang.”

Raalte benadrukt dat het uiteindelijke doel ook is om de noodopvang zo veel mogelijk af te bouwen zodat alle opvang weer ‘zoals in een normale situatie’ in azc’s plaatsvindt. “Het COA zet de planuitwerking in Raalte dus gewoon door omdat de behoefte een nieuwe/extra azc-capaciteit er nog steeds is.

 

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.