armlastig hoftheater krijgt 80 mille van gemeente raalte

Bij het bekijken van de financiële stukken bleek dat het HOFtheater in bij de verbouwing in 2013 zelf 80.000 euro aan kosten op zich had genomen, terwijl de gemeente deze had moeten betalen als verhuurder.

Dat bedrag gaat de gemeente nu alsnog betalen door jaarlijks 8.000 euro subsidie toe te kennen.

Het HOFtheater krijgt tien jaar lang 8.000 euro als achterstallige subsidie voor de ‘vernieuwbouw’ van de Raalter schouwburg in 2013. Daarmee reageert de gemeente Raalte op een noodkreet van de Raad van Toezicht van het theater. Het HOFtheater wordt geacht hogere sponsorinkomsten te realiseren en ook door zaalverhuur meer inkomsten te genereren.

Ondanks de subisidie verwacht het HOFtheater de komende tijd nog jaarlijks een tekort van 4.000 euro. De gemeente Raalte staat tot en met 2019 garant voor die eventuele tekorten tot maximaal 10.000 euro.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.