Home / archiefcentraal / ajax niet naar nieuwleusen uit angst voor ongeregeldheden

ajax niet naar nieuwleusen uit angst voor ongeregeldheden

Er blijken aanwijzingen dat de harde kernen van Ajax en Anderlecht van plan waren naar Nieuwleusen te komen voor andere zaken dan voetbal kijken. AA Gent – de rivaal van Anderlecht – zou namelijk tegenstander zijn van de Amsterdammers. Hierdoor wordt het risico voor bezoekers te groot om de wedstrijd door te laten gaan.

In samenspraak met de politie en het OM is besloten de oefenduels af te gelasten. Burgemeester Noten nam dat besluit met pijn in zijn hart. “Ik weet dat de club al weken uitkijkt naar morgen, omdat ik zie wat de komst van Ajax met de club doet”, aldus de burgervader. “Het bestuur en de vrijwilligers zijn al weken bezig om de club er tip top uit te laten zien en alle benodigde werkzaamheden te verrichten. Maar op basis van de recente ontwikkelingen kan ik de veiligheid van bezoekers niet garanderen, waardoor ik verplicht ben om de wedstrijd te verbieden.”

Ook de wedstrijd tussen Ajax en Krylia Sovetov is door deze ontwikkeling geannuleerd.

Lees ook

Schuur aan Haarweg in Lemelerveld afgebrand

LEMELERVELD – Vanmiddag heeft een grote brand gewoed in een schuur aan de Haarweg in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.