Home / archiefcentraal / aircos en drinken hitteprotocol bij zorgcentra in werking

aircos en drinken hitteprotocol bij zorgcentra in werking

Extra drinken en zorgen voor verkoeling luidt het devies. “Op locaties waar geen vaste airco aanwezig is worden losse airco’s neergezet. Het is een kwestie van kijken welke mensen het meest kwetsbaar zijn”, aldus Jorritsma.

Toen duidelijk werd dat er tropische dagen aan zaten te komen, werd meteen het hitteprotocol op Cariweb gezet, het interne web van de zorgorganisatie. “Dat is dan zichtbaar voor alle medewerkers. De meesten weten wel hoe ze moeten handelen met dit weer, maar het kan nooit kwaad om dat even op te frissen.”

Bouw niet op ingesteld
Jorritsma vertelt dat de bouw van diverse zorginstellingen niet is ingesteld op dit soort extreme temperaturen. Vandaag wordt bijvoorbeeld verwacht dat de 35 graden wordt aangetikt. “In de loop van de jaren lijken de warme dagen steeds toe te nemen. In ieder geval zijn de temperaturen extremer. Daar moet je je tegen wapenen.”

Het hitteprotocol dient overigens niet alleen de cliënten. “Ook het personeel moet deze dagen goed opletten op de eigen gezondheid. Inspanningen moeten zoveel mogelijk worden verdeeld binnen het team.”

IJsje
Wanneer temperaturen als vandaag en gisteren langer aanhouden doet Carinova ook een beroep op de mantelzorgers. “Ook zij kunnen een belangrijk steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door eens een ijsje te regelen voor de cliënt.”

Lees ook

Inschrijving VechtdalTrail in Ommen geopend

OMMEN – Het was lang spannend, maar met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni lijkt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.