aanleg glasvezel buitengebied lemelerveld kan van start

Het bestuur van het Dalfser initiatief is blij met deze mijlpaal. Voorzitter Peter Swager had er zeker vertrouwen in. “Het enthousiasme van onze initiatiefgroep met heel veel ambassadeurs helpt de bewoners door goede voorlichting over de streep. Dit gebied maakt deel uit van ons Vechtdal-initiatief met ruim 4000 potentiële aansluitingen. Dit is een prachtige opsteker voor de start van vraagbundeling in het hele Vechtdal. Deze 64% deelname is veruit de beste tot nog toe van de lokale initiatieven”

Leefbaarheid
Marktpartij GlasvezelBuitenaf, gefinancierd door CIF, werd door Vechtdal Breedband (Dalfsen en Ommen) betrokken in de doelstelling glasvezel in het buitengebied te realiseren. Na een brede oriëntatie wordt sinds midden 2015 met deze partij intensief samengewerkt.

Na de vakanties gaat de vraagbundeling in de rest van het Vechtdal van start. Er komen voorlichtingsavonden en de 50 ambassadeurs van de stichting staan paraat om de bewoners bij hun beslissing te helpen. Ze doen dat als vrijwilliger, zakelijk belang is voor hen niet aan de orde. De drijfveer van VechtdalBreedband is leefbaarheid van het platteland en daartoe is glasvezel nu al een voorwaarde.

Landelijk voorop
Als de vraagbundeling in het Vechtdal ook positief verloopt en de 50% deelname wordt gehaald, dan hebben de samenwerkende initiatieven in Overijssel er voor gezorgd dat onze provincie landelijk voorop loopt met de aanleg van glasvezel op het platteland.

Naast het buitengebied zal GlasvezelBuitenaf ook de industrieterreinen van Dalfsen en Lemelerveld bij voldoende deelname meenemen. Een eerste inventarisatie daartoe ziet er zeker positief uit. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.