100 euro voor wie 20ste appelloop 20km u loopt

Op 14 septemper 2016 vindt de twintigste Appelloop plaats. In de jaren 90 hebben Frans Driessen en William Kleinboneschate het initiatief genomen om een hardloopwedstrijd in Olst te organiseren. De eerste tien jaar zijn het ook Frans en William geweest die de gehele organisatie naar zich toe hebben getrokken.  Op dit moment bestaat het organisatiecomité uit de Olstenaren  Leo Pelgrom, Marinus Jaspers, Gemma Harmelink, Tino Verburg en Goos Lier.

Het aantal deelnemers is ondertussen gegroeid tot boven de 700. Elektronische tijdwaarneming waarbij de tijden van alle lopers worden geregistreerd wordt gezien als een vanzelfsprekendheid. Toch, is de sfeer van het gezellige kleinschalige loopevenement behouden. Nog steeds gaat iedere deelnemer met een zak appels naar huis gaat en krijgt de klas van het snelste meisje het gewicht van het meisje in appels op school gebracht.

Appels
Die appels, dat is eigenlijk toeval. De naam Appelloop is gekozen omdat de burgemeester van Olst in die tijd Maritje Appel was. Dat met het weggeven van appels is er bij bedacht, ook omdat de loop als doel heeft gezond leven te bevorderen. Het is de stichting ‘Olst-Wijhe in Beweging’ die de loop organiseert en die als doel heeft de inwoners in beweging te krijgen of te houden.

ABCdecirkel
Dat het de twintigste Appelloop is, wil de organisatie niet maar onopgemerkt voorbij laten gaan. Zo is er de keuze gemaakt om het bedrijf ABCdecirkel  te betrekken in de feestelijke activiteiten. Het uiterst sympathieke bedrijf dat zich inzet voor de belangen van jongeren en volwassen met een niet-aangeboren-hersenafwijking is min of meer bij toeval de gastheer voor de Appelloop.

De locatie van het bedrijf in het oude gemeentehuis van Olst is sinds vorig jaar weer de start-en-finish-plaats voor de Appelloop. Tijdens het evenement wordt er door medewerkers van ABCdecirkel  ijs verkocht.  Er wordt nog bekeken wat de beide partijen nog meer voor elkaar kunnen betekenen. In ieder geval is de keuze gemaakt om een deel van het  inschrijfgeld ten goede te laten komen van  ABCdecirkel.

Honderd euro
Verder gaat de organisatie dit jaar proberen landelijke hardlooptoppers naar Olst te halen. Het zou toch mooi zijn als de twintigste Appelloop wordt gelopen in een snelheid van boven de twintig kilometer per uur (5 km in 15 minuten). Iedere loper, en je moet daar echt heel hard voor kunnen lopen, die daarin slaagt kan een beloning van 100 euro tegemoet zien. De in Olst geboren atleet Freek Lier moet nog heel erg zijn best doen om in aanmerking te komen voor deze aantrekkelijke premie. Voor de dames is de grens gelegd bij 17,5 km per uur. 

Het programma is ten opzichte van vorige jaar niet veranderd. Er zijn drie kinderlopen voor verschillende leeftijdsgroepen. Voor de volwassen en jong volwassenen is er de vijf en de tien kilometer. Voor de snelste heer en dame uit de gemeente Olst-Wijhe op de vijf kilometer zijn er afzonderlijke prijzen en eervolle vermeldingen. De bedrijvenloop gaat over vijf kilometer. Bedrijventeams bestaan uit minimaal drie personen en maximaal vijf personen. Een team bestaande uit alleen dames krijgt tijd in mindering gebracht. Voor meer informatie zie Appelloop.nl.

Om te corresponderen over de bedrijvenloop kan gebruik gemaakt worden van bedrijvenloop@appelloop.nl en 06-51200995 (Timo Verburg).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.