zorgen om berenklauw in wijhe onze blinde buurvrouw moet er dagelijks langs

Marisca vreest voor ongelukken. En niet zonder reden. De plant is namelijk zeer gevaarlijk; hij kan bij aanraking brandwonden veroorzaken.

Schoolgaande kinderen
Ook de schoolgaande kinderen moeten hier geregeld langs”, verklaart de Wijhese haar zorgen. Ze heeft de gemeente inmiddels al meerdere keren gebeld en gemaild, maar actie blijft uit. “Het kan toch niet dat wij als buurt dat ding maar moeten gaan weghalen?

Op 4 mei belde ze voor het eerst. “Er zou wat aan gedaan worden en de telefoniste zou het doorgeven.  Drie weken later heb ik weer gebeld en toen werd mij verteld dat ik het contactformulier op de site moest invullen. Daarna ontving ik een bericht dat ze niets konden doen met mijn melding.” Ze vulde nog eens het formulier in en pleegde een telefoontje, maar zonder resultaat. “Nu staat de plant bijna in bloei…”.

Enorme brandwonden
Bioloog Geert Alkema waarschuwde vorig jaar al dat het gevaar van de bereklauw niet moet worden onderschat. De huid is bij aanraking door stoffen in de plant niet langer beschermd tegen zonlicht. “Zeker bij spelende kinderen is dat gevaarlijk. Als de zon even later op de huid schijnt kunnen enorme brandwonden ontstaan”, aldus de bioloog.

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/rZOWgqlzazU”]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.