zomerfestival boskamp investeert in zondag

De voorzitter hoopt daarmee de trend van de laatste jaren kunnen doorzetten: “dat het zo gezellig is dat de mensen nog langer blijven zitten. Dat we tot een uurtje of elf, half twaalf kunnen doorgaan. Het Zomerfestival Boskamp is geen lullig tentfeestje meer. Dat zijn we nooit echt geweest, maar ook wij zijn klein begonnen. En het blijft maar groeien.”

Hij is er eerlijk over: de komst van de twee grote namen was geen bewuste keuze. “The Dirty Daddies wilden we eigenlijk op zaterdagavond. Maar die avond waren ze al bezet. Hun boekingsbureau bood hen toen voor de zondag aan. Daar moesten we even over nadenken, maar we besloten het te wagen. De zondag is het waard. Dat is onze familiedag; onze reüniedag. Die is inmiddels al net zo goed bezocht als de zaterdagavond. Op vrijdag hebben we de tent eigenlijk altijd wel vol met de playbackshow en de inschrijving voor de pub quiz op donderdag verloopt ook voorspoedig. Het wordt alsmaar groter.” Grappend: “We snappen er niks van.”

Pub quiz
Het programma van het Zomerfestival Boskamp begint donderdag om 17.30 uur met een fietscross voor de allerkleinsten en de gevorderden. Vanaf 18.30 uur kan men zich in de tent inschrijven voor een mountainbiketocht in de omgeving van de Boskamp. De route heeft een lengte van circa 10 kilometer. Om 20.00 uur beginnen twee kaarttoernooien. De deelnemers kunnen klaverjassen of kruisjassen. Om 20.30 uur start een nieuw programmaonderdeel: de pub quiz.

“We hebben jarenlang de greppeltocht gehad”, vertelt Gerrit. “De organisatie daarvan was heel veel werk. Bovendien was niet iedereen in de omgeving er blij mee. De deelnemers liepen in het donker door allemaal weilanden en maislanden. Dat zorgde nog wel eens voor problemen. Daarom besloten we de avond een andere invulling te geven, na al die jaren greppeltocht, was het daar überhaupt weer tijd voor. Inmiddels zijn er al zo’n 25 tafels besproken. En de inschrijving is nog geopend. De zes VIP-tafels met onbeperkt drank waren ook binnen no-time weg. We hopen uiteindelijk die avond toch zo’n 200 tot 250 deelnemers in de tent te hebben.”

Zeskamp
Het programma gaat vrijdagavond vanaf 19.00 uur verder met de playbackshow voor de jeugd. Vanaf 21.00 uur zijn de volwassenen aan de beurt.  “We verwachten bij de volwassenen weer een leuke strijd tussen de geslachten. Dat is al jaren aan de gang. Vrienden- en vriendinnengroepen tegenover elkaar!” Na afloop is er muziek van DJ Total Tommy.

Zaterdag zijn er vanaf 10.00 uur diverse kinderspelletjes. Om 10.30 zijn er tijdens het peuter halfuurtje allemaal activiteiten voor de jongsten. Om 11.00 uur begint de zeskamp voor de jeugd tot 12 jaar. Vanaf 13.00 uur zijn de volwassenen aan de beurt. “Vorig jaar hadden we nog te maken met een aantal afzeggingen, maar de inschrijving verloopt weer goed. Van carnavalsverenigingen tot vriendengroepen uit buurtdorpen tot een team van een supermarkt; alles en iedereen doet weer mee”, stelt Brockotter. Na alle inspanningen kunnen de deelnemers en de bezoekers vanaf 15.30 uur weer aanschuiven bij het varken aan het spit. Om 16.00 uur begint de tonnendans: een stoelendans met tonnen in plaats van stoelen. Om 21.00 uur start de grote feestavond met de bekende allround top 40-band Young Beethoven en DJ Theo Otten.

Vertical bike
Zondag om 11.30 uur start het jaarlijkse darttoernooi. En rond een uurtje of twee begint dan de familiedag met vermaak voor jong en oud. Van een dansclinic (14.00 uur) tot een FIFA-gametoernooi (14.00 uur), van diverse oudhollandse spelletjes (vanaf 15.00 uur) tot de minibikes en de bungeetrampolines (vanaf 15.00 uur). Verder kan men tussen 14.00 en 18.00 uur ook plaatsnemen op de vertical bike, een fiets waarmee de bezoekers (vastgeketend) zichzelf letterlijk en figuurlijk naar grote hoogten fietsen. Hoe sneller met trapt, hoe sneller men op 12 meter hoogte komt. Voor de jonge meiden start om 15.00 uur bovendien een pimpmiddag. DJ Total Tommy zorgt voor muziek op het terras. Rond 18.00 uur begint een optreden van rapper Def Rhymz (bekend van feesthits als ‘Doekoe’, ‘de Bom’ en ‘Schudden’). Zijn imago mag dan nog zo hysterisch zijn, dom is Def niet. Hij is naast zijn muzikale carrière chef-kok en horecaondernemer. Rond 19.00 uur start een optreden van The Dirty Daddies. Deze zwaar getatoeëerde mannen brengen aanstekelijke en energieke rock- en popmedleys. De ene na de andere klassieker komt in een razend tempo voorbij. Van Queen tot The Stones, van Run DMC tot 50 Cent, van Bon Jovi tot AC/DC. En dat alles met veel vuur, rook en confetti. Even naar het toilet? Je hebt zo vijf hits gemist.

Ligging
“En nu maar hopen dat onze investering zich uitbetaalt”, stelt Gerrit. “Dat de bezoekers lol hebben. Want hiermee leggen we het zwaartepunt meer op de zondag. In feite is het qua budget voor ons als organisatoren ook een zware zondag. Want The Dirty Daddies en Def Rhymz zijn geen kleine jongens. Maar het komt vast wel goed. Men weet ons te vinden. Volgens mij komt dat ook een beetje door onze gunstige ligging. Onze bezoekers komen overal vandaan. Vanuit Raalte, Wesepe, Heeten, Diepenveen tot Deventer aan toe. En vaak nog op de fiets!”

Zie verder staging2.zomerfestivalboskamp.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.