wijhenaar slachtoffer van oplichter uit apeldoorn

De gedupeerden zijn mensen met schulden die via internet waren uitgekomen bij het bureau van de man. Dit bureau claimde mensen te kunnen helpen met hun schulden en budgetbeheer. Hij zou de openstaande rekeningen afhandelen en had daarvoor een aparte rekening geopend waarop het inkomen van de slachtoffers binnenkwam. Vervolgens kregen zij een bedrag om van te leven.

‘Ik betaal jullie schuldeisers’
Vervolgens werd in ieder geval één acute openstaande rekening betaald zodat de gedupeerden niet direct argwaan kregen. Ook moesten de gedupeerden geld betalen aan het bureau voor de diensten die geleverd zouden worden.

Na verloop van tijd kregen de gedupeerden echter weer schuldeisers op de stoep en werd duidelijk dat hun schulden helemaal niet werden afgelost. Toen de gedupeerden de hoofdverdachte probeerden te benaderen voor tekst en uitleg bleek hij onvindbaar en onbereikbaar. De Apeldoorner wordt ervan verdacht de gedupeerden voor in totaal tienduizenden euro’s te hebben opgelicht. Het is nog niet duidelijk waar dit geld gebleven is.

Diverse gedupeerden richtten zich tot het programma Opgelicht, om anderen te waarschuwen voor de dubieuze praktijken van het bureau. In maart van dit jaar kreeg de politie toestemming om de hoofdverdachte aan te houden, maar bleek hij in eerste instantie onvindbaar. Afgelopen week is de Apeldoorner alsnog door de politie getraceerd en aangehouden, in een woning in Apeldoorn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.