werk in uitvoering in pleijendal

In Pleijendal valt nog veel energie te besparen. Buurkracht begeleidt dat proces. Vanaf vorig jaar heeft het buurtteam verschillende informatieavonden georganiseerd om met bewoners in gesprek te gaan over verschillende mogelijkheden. Toen bleek dat in de buurt belangstelling was voor isolatie en zonnepanelen, zijn verschillende werkgroepjes op zoek gegaan naar betrouwbare leveranciers.

Jeroen Holterman van het buurtteam: “We wilden een aantrekkelijke prijs, maar we hebben ook goed naar de service gekeken. De leveranciers die er op papier goed uitzagen, hebben we bij drie woningen uitgenodigd om te testen of ze dat in de praktijk waarmaakten. Dat was heel nuttig: je ziet bijvoorbeeld hoe snel ze reageren en of ze netjes een afspraak maken voordat ze op de stoep staan.”

Meedoen kan nog steeds
Zelf heeft Jeroen meegedaan aan de zonnepanelenactie. “Dat kon, al woon ik zelf net buiten Pleijendal. De werkzaamheden zijn heel soepel verlopen. Dat had ik na ons uitzoekwerk ook niet anders verwacht. En in deze tijd van het jaar heb ik er natuurlijk meteen maximaal plezier van.”

Jeroen hoopt dat nog meer bewoners van Pleijendal de stap nu nemen. “Op de bijeenkomst waar we de aanbiedingen presenteerden, was er veel belangstelling voor de verschillende maatregelen.

Er is grif ingeschreven op de persoonlijke offertes. Het aantal huishoudens dat ook echt meedoet, had wel wat hoger gemogen. Soms valt de keuze uiteindelijk toch op een nieuwe keuken, of een bankstel. Of besluiten mensen hun investering nog even uit te stellen. Dat kan natuurlijk. En de kansen zijn nog niet verkeken: de acties lopen nog steeds. Ik verwacht dat er binnenkort meer huishoudens aanhaken bij de zonnepanelenactie.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.