water in ijssel stijgt verder waterschap verwacht geen problemen

Zoals gewoonlijk bij dit soort verhoogde waterstanden worden de dijken goed in de gaten gehouden en voeren de gemalen en stuwen iets meer water af dan normaal. Dit is gebruikelijk en wordt altijd gedaan als de waterstanden stijgen. Verdere voorzorgsmaatregelen zijn vooralsnog niet nodig.

Door het hoge water kunnen uiterwaarden onder water komen te staan en waterbergingen vollopen. Ook dat is normaal bij de huidige waterstanden. Uiterwaarden en waterbergingen zijn juist aangelegd om  water meer ruimte te geven. Hierdoor kan het makkelijker worden afgevoerd of tijdelijk worden ‘geparkeerd’.

Verwachte waterstanden
Rijkswaterstaat verwacht dat de waterstand de komende tijd verder stijgt. Ook dan verwacht Waterschap Drents Overijsselse Delta geen problemen. Door de grilligheid van de zware buien is de verwachte waterstand wel moeilijker te bepalen. Het waterschap houdt de  weersverwachting nauwkeurig in de gaten.

Kijk voor de actuele waterstanden op staging2.actuelewaterdata.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.