vv heino a1 bereikt finale van de nacompetitie

Door Max van Olst

In het eerste tweeluik ontving het vlaggenschip van de Heinose voetbaljeugd AZC uit Zutphen. De uitwedstrijd tegen de Zutphenaren verliep moeizaam, maar werd met 2-3 gewonnen. In de thuiswedstrijd had Heino A1 minder moeite met zijn eerste tegenstander in de nacompetitie. Het aanwezige publiek werd getrakteerd op een doelpuntenfestijn, dat pas ophield toen er een 5-1 voorsprong op het scorebord pronkte.

In de tweede ronde werd het jeugdteam uit Heino gekoppeld aan VVOP uit Voorthuizen. Een bekende, aangezien beiden ook al tegen elkaar uitkwamen in de reguliere competitie. Aan het einde van het seizoen eindigde de ploeg uit Gelderland op de derde plaats in de Eerste Klasse. De ontmoetingen in de competitie werden door beide ploegen een keer gewonnen.

In de heenwedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De ploeg uit Heino kreeg grote kansen, maar de doelman van VVOP hield zijn ploeg met enkele fantastische reddingen op de been. Na negentig stond de brilstand nog steeds op het bord, waardoor de wedstrijd in Heino extra beladen werd.

Het zonovergoten Sportpark de Kampen vormde het decor voor de laatste ontmoeting tussen VV Heino A1 en VVOP A1. Beide ploegen waren gebrand op een overwinning en verschenen met gezonde wedstrijdspanning aan de aftrap. Heino liet er geen (kunst)gras over groeien en kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong. De bezoekers kwamen in de eerste helft nog terug in de wedstrijd, maar werden in de tweede helft totaal verrast door de beleving en strijdlust die de ploeg van Kelvin Bonhof opperde. De ploeg uit Voorthuizen werd met 6-2 naar huis gestuurd. Een plaats in de finale was daarmee een feit.

Maandagochtend werd bekend dat Z.A.C. uit Zwolle de tegenstander in de finale wordt. De halve finale tussen het team uit Zwolle en Vroomshoopse Boys liep uit de hand en werd gestaakt. De KNVB gaf maandagochtend uitsluitsel en meldde dat de 0-1 tussenstand eveneens de einduitslag was. Daarmee plaatste de Zwolse Atletische Club zich voor de finale in de strijd om een plek in de Hoofdklasse.

De Zwolse sportvereniging is net als VVOP geen onbekende voor VV Heino A1. De twee teams waren dit jaar ook competitiegenoten. In de twee ontmoetingen tussen beiden werd eenmaal gelijkgespeeld en eenmaal ging Z.A.C. er met de winst vandoor.

Op zaterdag 11 juni staat de finale van de nacompetitie op het programma. Het sportpark van Wijhe’92 is beschikbaar gesteld en zal om 12:00 het decor vormen voor de absolute kraker tussen de Zwollenaren en de Heinoërs. De spelers en staff roepen supporters van de GroenWitten op om massaal af te reizen naar het Gemeentelijke Sportpark van Wijhe’92. De laatste horde zal het zwaarste zijn, maar met de steun van de supporters zou VV Heino A1 zomaar als winnaar van de nacompetitie gekroond kunnen worden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.