voorleesuurtje in gebarentaal bij raalter bieb

Door plaatjes aan te wijzen en verhaaltjes te vertellen in gebarentaal, krijgen kinderen beeld bij woorden en zullen ze het beter onthouden. Samen een boekje lezen versterkt dus niet alleen de band tussen ouder en kind, het komt ook de taalontwikkeling van kinderen ten goede.

Tijdens het voorleesuurtje, dat begint om 9.30 uur, wordt gelezen uit het boek ´Smeerpoes´ van Dikkie Dik met uiteraard gebaren. Ook wordt er een zomers memoryspel gespeeld en worden de deelnemertjes aan de hand van gebarentaal en liedjes, samen met Dikkie Dik en Nijntje meegenomen naar het strand.

Nut van gebaren
“Waar kinderen met anderhalf jaar beginnen te praten, kunnen zij met negen maanden al gebaren gaan maken”, schrijft Van Assen van Samtal Coaching en Gebarentaal op haar website. Dat voorkomt een hoop frustratie en verbetert de band tussen ouder en kind. Van Assen: “Het gebruik van gebaren kan ook zeer effectief zijn bij de coaching van kinderen met taalontwikkelingsstoornissen.”

Het BoekstartVoorleesuurtje in Bibliotheek Raalte is vrij toegankelijk. Ouders, opa’s en oma’s of oppassers met kindjes tot en met drie jaar zijn elke vrijdag welkom. Vrijwilligers staan klaar om voor te lezen en halverwege is er koffie en limonade. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.