Home / archiefcentraal / veel schik door samen tuinieren

veel schik door samen tuinieren

De mix van verschillende cliënten (in het project werken deelnemers met een psychische en verstandelijke beperking samen) wordt door zowel deelnemers als begeleiders goed ontvangen. “De samenwerking liep vanaf dag één perfect”, aldus Marcel Bos van de Parabool.

Ook voor de bewoners van Angeli Custodes is de aanwezigheid van de deelnemers in de tuin een leuke afwisseling. “Regelmatig maken bewoners een praatje met ons. Ze vinden het wel gezellig”, vertelt begeleider Ludwig Frielink.

Het sociaal werkvoorzieningsschap Larcom verzorgt de coördinatie van het project. De tuinploeg groeit de aankomende tijd rustig verder. Zo zijn er plannen om op meerdere plekken tuinonderhoud uit te voeren, waaronder bij woonzorgcentrum Stevenskamp te Heeten. Volgens Berend Wegman van Larcom is er in de toekomst ook plaats voor andere deelnemers.

“Vrijwilligers en bewoners van de woonzorglocatie die het leuk vinden om in de tuin te werken geven we graag een kans.”

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.