veel meer mensen naar hospice raalte

“De nieuwbouw met een uitbreiding met twee kamers voorziet dus duidelijk in een behoefte”, zo meldt het jaarverslag van stichting de Cirkel. De gebruikers van het hospice kwamen vorig jaar vooral uit Raalte-dorp en de Raalter kerkdorpen, maar ook steeds vaker uit bijvoorbeeld Olst (vier mensen). Ondanks de groei van het aantal gebruikers is het nog een stevige opgave om de exploitatie sluitend te krijgen. “Door de toename van het aantal hospices staat de subsidie van rijkswege onder druk en is het verkrijgen van geldmiddelen erg belangrijk”, zo staat te lezen in het jaarverslag. Het bestuur gaat in ieder geval verder met de verkoop van obligaties en het benaderen van grote instellingen en fondsen voor financiële steun. Ook de Vriendenstichting gaat verder met acties om geld bijeen te krijgen.

Behalve zorg in het hospice zelf levert de Cirkel ook zorg thuis. Vergeleken met 2013 en 2014 daalde het aantal aanvragen iets tot 23, maar steeg wel het aantal uren dat vrijwilligers bij ernstig zieken waakten naar bijna 1900. Het overgrote deel daarvan was ’s nachts maar ook overdag kwamen de vrijwilligers in actie om zo ook mantelzorgers wat te ontlasten. In totaal zeventien vrijwilligers zetten zich hiervoor in. Bij het nieuwe hospice zelf zijn 48 mensen actief als vrijwilliger, bijna tien meer dan in 2014. Daarnaast zijn er drie coördinatoren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.