Home / archiefcentraal / veel ideeen voor noordmanshoek op dorpsgesprek

veel ideeen voor noordmanshoek op dorpsgesprek

Op dit, ten noorden van Wijhe gelegen, terrein van ruim 25 hectare was aanvankelijk een bedrijventerrein gedacht.

Het Dorpsgesprek, dat werd gehouden in de winkel van Ygdrasil in de Langstraat, werd ingeleid door Paul Hendriksen van Olst in Transitie. Hendriksen ziet goede kansen voor een duurzame invulling van de Noordmanshoek, ‘Het is een behoorlijke klus maar de handen moeten in geslagen worden. Als je echt iets wilt doen dan moet je het samen doen’.

Hans Pohlman van Gastvrij Wijhe schetste de voorgeschiedenis van de Noordmanshoek terwijl Eibert Jongsma van Landschap Overijssel in ging op soortgelijke projecten in de provincie. Onder leiding van Plaatselijk Belang Wijhe wordt nu verder gespeurd naar een passende invulling van de Noordmanshoek.

Lees ook

Blog Aaltje Booijink-Jonkman: Wees zuinig met energie!

Ken je de kreet nog? In de jaren 70 werd opgeroepen om verstandig en zuinig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.