toch geen vluchtelingen aan droststraat in olst

Stichting Futureforce, onderdeel van Trias organisatie voor jeugd- en opvoedhulp, heeft besloten de twee woongroepen op deze locatie niet te openen. De gemeente Olst-Wijhe is hierover dinsdag door Futureforce geïnformeerd. Vervolgens zijn de direct omwonenden per brief over deze ontwikkeling geïnformeerd.

Uitzonderlijk lage instroom
Volgens Nidos (jeugdbescherming voor vluchtelingen) is er momenteel een uitzonderlijk lage instroom van jonge alleenstaande vluchtkinderen voor de tijd van het jaar. Dat heeft tot direct gevolg dat er dus minder jongeren vanuit de centrale opvanglocaties een plek nodig hebben in kleinschalige woonlocaties.

Het is niet uit te sluiten dat, indien de toestroom van alleenstaande minderjarige statushouders wel weer toeneemt, de gemeente kijkt welke locaties hiervoor geschikt zijn en dat hierbij ook de locatie aan de H. Droststraat weer in beeld is, mocht die nog beschikbaar zijn. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.