Home / archiefcentraal / toch geen vluchtelingen aan droststraat in olst

toch geen vluchtelingen aan droststraat in olst

Stichting Futureforce, onderdeel van Trias organisatie voor jeugd- en opvoedhulp, heeft besloten de twee woongroepen op deze locatie niet te openen. De gemeente Olst-Wijhe is hierover dinsdag door Futureforce geïnformeerd. Vervolgens zijn de direct omwonenden per brief over deze ontwikkeling geïnformeerd.

Uitzonderlijk lage instroom
Volgens Nidos (jeugdbescherming voor vluchtelingen) is er momenteel een uitzonderlijk lage instroom van jonge alleenstaande vluchtkinderen voor de tijd van het jaar. Dat heeft tot direct gevolg dat er dus minder jongeren vanuit de centrale opvanglocaties een plek nodig hebben in kleinschalige woonlocaties.

Het is niet uit te sluiten dat, indien de toestroom van alleenstaande minderjarige statushouders wel weer toeneemt, de gemeente kijkt welke locaties hiervoor geschikt zijn en dat hierbij ook de locatie aan de H. Droststraat weer in beeld is, mocht die nog beschikbaar zijn. 

Lees ook

Oecumenische viering in kader van Vredesweek

WIJHE – In de Nicolaaskerk in Wijhe vindt op dinsdag 21 september de jaarlijkse oecumenische …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.