subsidie voor growcoon van maan raalte

Telers van bloemen en planten vullen de ruimtes in hun trays (voorgevormde schalen van meestal plastic) met substraat (potgrond). Daarna worden er stekjes in gezet. Als deze een bepaalde grootte hebben bereikt, moeten ze vaak machinaal overgepot worden naar grotere potten. Daarbij valt vaak de kluit van de plant uit elkaar waardoor het hele proces rommelig en vertraagd wordt. Ook verliest de plant zo vruchtbare grond die essentieel is voor de groei.

Door de gaten van de plantentrays eerst te vullen met de ‘GrowCoon’, een conisch potje met een open netstructuur dat precies past in de gaten van de tray, wordt dat probleem opgelost. Pas daarna wordt het substraat toegevoegd waarin de stekjes worden geplaatst. Zo blijft de kluit gedurende het hele groeiproces één geheel. Dat betekent een snellere en betere groei. Ook zorgt de GrowCoon door de open structuur ervoor dat de wortels de ruimte krijgen om zich goed te ontwikkelen

De GrowCoon is gemaakt van een biologisch afbreekbare lijm. Na gebruik verteert het en wordt dan opgenomen in de grond. Door de slimme productiemethode kan de GrowCoon in ieder gewenst formaat geproduceerd worden. Het project krijgt een subsidiebedrag van 244.000 euro, maar de totale ontwikkelingskosten bedragen 697.000 euro.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.